kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
13 Mart 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Türkiye'nin geleceği eğitimde... Öğretmen Emine Canan Çimen, akıllı tahtaya yansıtılan görsel öğelerle dünyanın hareketlerini anlatırken, öğrencilerin bilgisayarlarına sorular gönderdi, yanıtlarını da aynı yolla aldı. Daha sonra yaklaşık 50 kilometre mesafedeki Ankara'nın Evliya Çelebi İlköğretim Okulu'nun öğretmeni Yasemin Gökçay, sinevizyon bağlantısıyla derse devam etti. 21'inci yüzyılın sınıflarını araştıran projenin ortakları, uygulamaya konulan pilot projenin eğitimdeki fırsat eşitsizliğini çözmede büyük katkı yapacağını söyledi.

Türkiye'nin ilk sanal köy sınıfı

ANKARA NERGİS DEMİRKAYA
12.03.2009
Başkentte bir köy okulunda artık kitap ve defter yerine bilgisayar, kara tahta yerine akıllı tahta var. Sinevizyonla ortak ders de görülebiliyor..
Bir köy ilköğretim okulu... Mavi önlüklü öğrencilerin sıralarının üzerinde küçük bilgisayarlar var. Öğretmen akıllı tahtada projeksiyon desteğiyle görsel şölen içinde ders anlatıyor. Öğrenciler dersi akıllı tahtadan ve sıradaki bilgisayardan takip ediyor. Derste köy okulundaki küçük sınıftan merkezdeki bir okulla bağlantı kuruluyor. Bu kez derse diğer öğretmen devam ediyor. Ekrandan diğer sınıfları gören öğretmenler, hem kendi sınıflarındaki hem de köy okulundaki öğrencilere soru soruyor. Bu bir hayal değil! 21. yüzyılın sınıf ortamı Beynam İlköğretim Okulu'nda yaşanıyor.

21. YÜZYILIN SINIFI
E-Devlet Araştırma ve Uygulama Merkezi (EDMER), Intel ve Cisco, Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle geleceğin sınıflarını belirlemek için pilot çalışma yapıyor. Proje Ankara merkezindeki Evliya Çelebi İlköğretim Okulu ile Bala ilçesine bağlı Beynam Köyü İlköğretim Okulu'nda hayata geçirildi. Bu iki sınıftan 11- 12 yaşlarındaki 80 öğrenci, Türkiye'nin ilk sanal sınıfında birlikte ders işleme imkânına sahip oldu.