kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
13 Mart 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Hastalık riski bağış yaptırdı

12.03.2009
Parkinson riski taşıdığını öğrenen, google'ın kurucularından Sergey Brin, hastalıkla mücadele için 3.9 milyon dolarlık bağışta bulundu..
Larry Page ile birlikte internetteki en büyük arama motoru google'u kuran Sergey Brin ( 35), bir genetik test sonucu parkinson hastalığına yakalanma riski olduğunu öğrenince, hastalıkla mücadele araştırmaları için ilk aşamada 3.9 milyon dolar bağışladı. Bu sayede 10 bin kişi üzerinde en az 399 dolar değerinde test yapılacak. Ve bu kişilerin genetik değişimleri yıllar boyunca da takip edilecek.

İngiliz Times gazetesinde yer alan habere göre, Brin'in eşi Anne Wojcicki'nin kurucuları arasında yer aldığı "23andMe" isimli bir genetik araştırma şirketi, araştırmaya katılmak ve genetik olarak test edilmek isteyenlerden sadece 25 dolar alacak. Geri kalan ücretler tamamen şirket tarafından ödenecek.

Annesi de parkinson hastası olan Brin geçtiğimiz yıl, yaptırdığı bir genetik test sonucunda, parkinson'a yakalanma risk oranını yüzde 80'e kadar çıkaran LRRK2 isimli mutasyona uğramış bir gen taşıdığını öğrendi. Geçen aralık ayında bir çocuk sahibi olan çift, çocuklarının da bu hastalığa yakalanma riskinden endişe duydukları ve hastalık ile ilerleyişi hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilmek amacıyla parkinson konusunda yapılacak araştırmalara finansör olma kararı aldı.

Times'a konuşan Brin'in eşi Anne Wojcicki, "Brin'in hastalığa yakalanması fikri çok korkunç. Ancak bir de bunun oğlumuzun başına gelebileceğini düşündüğümüz de korkumuz daha da büyüdü. Yeterince araştırma yapılırsa hastalığın ortadan kaldırılması şansı da fazla" diye konuştu.