kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
12 Mart 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

WSJ'den Ergenekon yorumu

ANKA
Giriş Saati : 12.03.2009 09:12
Güncelleme : 12.03.2009 21:17
Yeni Haber
İkinci Ergenekon iddianamesi yurt dışında da yankılandı. ..
Wall Street Journal, halen yargılanan sanıkların ortak yönünün AKP hükümeti karşıtlığı gibi göründüğünü belirtirken, "Ergenekon soruşturma ülkeyi kutuplaştırdı. Birçok laik, bunun, başta ordu olmak üzere laik rakiplerinin prestijini yok etmeye yönelik, kökleri İslam'da olan AK Parti hükümetinin desteğindeki bir komplo olduğunu savunuyorlar" diye yazdı.

ABD'nin borsa ve finansal çevrelerinin gazetesi Wall Street Journal, Kasım ayından beri 86 kişinin, "hükümete karşı silahlı ayaklamayı kışkırtmakla" suçlaması ile yargılandığını belirterek, "Solcu ve sağlı milliyetçilerin bir karımışımıdır. Ortak yönleri, hükümete ve Batı yanlısı politikalarına olan muhalefet" görüşünü dile getirdi. Gazete şöyle devam etti:

"Ergenekon soruşturması ülkeyi kutuplaştı. Birçok laik, bunun, kökleri İslam'da olan AK Parti hükümetinin desteğinde olan, başta ordu olmak üzere laik rakiplerinin prestijini yok etmeye yönelik, bir komplo olduğunu savunuyorlar. Hükümeti bunu reddediyor. Başkaları ise, 40 askerin gözaltına alınmasını, AB adayı Türkiye'de tam bir sivil demokrasiye doğru bir test olarak görüyor. Nüfusunun büyük bir çoğunluğu Müslüman olan bu NATO üyesi ülkede son 50 yılda seçilmiş dört hükümeti iktidardan uzaklaştıran ordu ise, Ergenekon ile bağları reddediyor."