kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
12 Mart 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Saldırgan genç: "Kimse beni ciddiye almıyor"

Giriş Saati : 12.03.2009 14:58
Güncelleme : 12.03.2009 21:17
Yeni Haber
Almanya'nın Baden-Württemberg eyaletinin başkenti Stuttgart'ın güneydoğusundaki Winnenden kasabasındaki bir okuldaki 16 kişinin hayatına mâl olan silahlı saldırı sonrası basın toplantısı düzenlendi. ..
Almanya'nın Winnenden kentindeki Albertville lisesine saldıran Tim Kretschmer'in, geçen yıl psikolojik tedavi gördüğü, ancak tedaviyi yarım bıraktığı belirtildi.

Waiblingen kentinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Baden Württemberg eyaletinin İçişleri Bakanı Herbert Rech, Tim Kretschmer'in 2008 yılında psikolojik tedavi görürken bunu yarıda bıraktığının tespit edildiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

''Tim Kretschmer'in olay gününün gecesi saat 02.45'te Bernd adlı bir çocukla internette sohbet ettiği belirlendi. Tim'in Bernd adlı kişiye anonim kullanıcı olarak 'Artık yeter bu hayattan bıktım. Beni kimse ciddiye almıyor. Bana gülüyorlar. Ancak ben ciddiyim Bernd. Silahlarım var ve yarın sabah eski okuluma giderek gerçek bir olay yaratacağım. Olay yerine dikkat edin. Winnenden' yazmış olduğunu belirledik.''

Bernd adlı kişinin bu ifadeleri ciddiye almadığını ve kimseye bundan bahsetmediğini ifade eden Rech, olaydan sonra Bernd'in, babasına durumu anlattığını ve babasının da polise haber verdiğini anlattı.

Eyalet emniyet müdürü Erwin Hetger de, Kretschmer'in okula giderken yanında 200'ün üzerinde mermi götürdüğünü belirterek, ''Okul içinde 44, psikiyatri hastanesi çevresinde 9 ve 40 km uzaktaki Wendlingen'de bir araç satış mağazasında da 60 el ateş ettiğini tespit ettik. Öldüğünde yanında 130 adet mermi bulundu'' dedi.

Savcı Siegfried Mahler, ailelerin daha fazla üzülmemeleri için otopsi yapılmayacağını ve sadece Kretschmer'in cesedi üzerinde otopsi yapılacağını bildirdi.

Kretschmer'in, Weiler zum Stein köyünde ilkokula gittiğini kaydeden Mahler, daha sonra da Winnenden'de bulunan Albertville lisesinden geçen yıl orta dereceyle mezun olduğunu ifade etti.

Kretschmer'in geçen yıl satış elemanı olmak için meslek okuluna başladığını söyleyen Mahler, şöyle devam etti:

''Tim, kişilik olarak içine kapalı, sakin, aynı zamanda sevecen biriydi. Çok arkadaşı yoktu. Bir komşu kızına ilgisi vardı, ancak ilişkisi yoktu. Çok uzun saatler bilgisayar başında vakit geçiren biriydi. Şiddet oyunlarıyla oynadığı ve bilgisayarında bazı pornografik fotoğrafların da bulunduğunu tespit ettik. Odasının duvarlarında dekorasyon olarak oyuncak silahlar var. 3 yıldan bu yana vücut sporu yapıyor, masa tenisi oynuyordu. Babasının üye olduğu atış kulübünde misafir atıcı olarak zaman zaman atışlar yapmış. 2008 yılında 5 kez depresyon nedeniyle tedavi görmüş, ancak tedaviyi yarım bırakmış.''

Waiblingen polis şefi Ralf Michelfelder de, Kretschmer'in Waiblingen sanayi bölgesine geldiğini ve burada VW araç satış mağazasına girerek bir araç istediğini bildirdi.İsteği yerine getirilmeyince masadaki müşteri ve satış elemanını 13 el ateş ederek öldüren Kretschmer'in, daha sonra bahçeye çıktığını ve burada polisle çatışmaya girdiğini belirten Michelfelder, ''Polis aracına 12 el ateş etmiş. İçerde başka kişiler de vardı, ancak onlar hemen oradan uzaklaşmayı başarmışlar. Polis Kretschmer'i bacağından iki mermiyle vurdu. Bu arada firma kapısını kapatmak isteyen bir kapıcıya da ateş açtı. Sonra da şarjörü değiştirerek intihar etti. Olaylarda 3 polis aracı ve 5 özel araba zarar gördü'' dedi.

SON ANLARI:



ÖLENLERİN İSMİ AÇIKLANMADI

Polis Başkanı Hans-Dieter Wagner, geride kalanları daha fazla yaralamamak için ölenlerin isimlerini açıklamayacaklarını söyledi. Wagner, Tim Kretschmer'in 2 yıldır meslek eğitimi aldığını belirterek etrafında çok sakin biri olarak bilindiğini ifade etti. Kretschmer'in bilgisayar başında çok vakit geçirdiğini de belirten Wagner, "3 yıldır aktif olarak spor da yapıyormuş. Masa tenisi de oynuyormuş." dedi.

Wagner, saldırganın okulun ardından bir alışveriş merkezinde de 2 kişiyi vurduğunu ve dışarı çıkınca da polis ile çatıştığını aktardı. Buradan kaçarak 2 polisi yaralandığını belirten Wagner, olay sonrası Kretschmer'in silahı kendine doğrulatarak intihar ettiğini kaydetti.

Bu arada olay nedeniyle 50 psikologun işbaşında olduğu kaydedildi.