kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
12 Mart 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Discovery en geç 17 Mart'ta fırlatılacak

Giriş Saati : 12.03.2009 09:36
Güncelleme : 12.03.2009 21:17
Yeni Haber
Amerikan Havacılık ve Uzay Kurumu (NASA), fırlatılışı ertelenen uzay mekiği Discovery'nin en geç gelecek hafta salı günü fırlatılmasını planlıyor...
NASA yetkilisi Mike Leinbach, düzenlediği basın toplantısında, mekiğin 3 gün sonra da fırlatılabileceğini, yetişmezse fırlatışın en geç 17 Mart Salı günü yapılmasını planladıklarını söyledi.

NASA, Discovery uzay mekiğinin fırlatma işleminin, dış yakıt tankının doldurulması sırasında hidrojen kaçağı olduğunun fark edilmesi üzerine ertelendiğini açıklamıştı.

"Nasıl bir kaçak olduğunu yarın öğleden sonraya kadar bilemeyeceğiz" diye konuşan Leinbach, mühendislerin dev yakıt tankı boşaltılana kadar kaçağın bulunduğu bölgeye erişemeyeceğini ve şüphelendikleri valfin yerinden sökülmesinin gerekebileceğini anlattı.

Sorunun yüzde 99,9 mekiğin yakıt tankında değil, yerdeki teçhizatta olduğunu belirten Leinbach, mühendis ve teknisyenlerin kaçağın yerini hızla tespit etmesi durumunda mekiğin 15 Mart Pazar günü ya da 17 Mart Salı günü fırlatılabileceğini kaydetti.

100 tankerlik (2 bin ton) hidrojen-oksijen taşıyan yakıt tankları valflarinde iki aydır süren sorunu giderilen Discovery, Uluslararası Uzay İstasyonu'na (UUİ) gitmek üzere Cape Canaveral'dan bugün TSİ 03.20'de fırlatılacaktı.

Discovery mürettebatının, UUİ'de uzay yürüyüşüne çıkması ve istasyonun güneş panelleriyle ilgili bir dizi çalışma yapması planlanıyordu.

AA