kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
11 Mart 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kum fırtınası hayatı felç etti

Giriş Saati : 11.03.2009 09:02
Güncelleme : 11.03.2009 22:06
Yeni Haber
Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da dün öğle saatlerinde başlayan kum fırtınası bütün şehri tamamen kapladı. ..
Kum fırtınası sebebiyle okullar dün ve bugün tatil edilirken, Riyad Kral Halid Havaalanı'nda görüş mesafesinin sıfıra indiği, bu yüzden uçak seferlerinin durdurulduğu belirtildi. Kapalı mekanlarda da etkili olan fırtına nedeniyle, evlerde insanların pencerelerini içerden bantladığı, zorunlu durumlar dışında dışarı çıkmadıkları ifade edildi.

Riyad'da yaşayan Cibrin El-Cibrin, "Ben 52 yaşındayım ve hayatımda ilk kez böyle bir fırtınaya şahit oluyorum. Başka bir ilde yaşayan bir yakınım fırtına konusunda beni uyarmıştı.

Bu sebepten ben de bugün pencere ve klima boşluklarını bantlamak için dama çıkmıştım. Bazı bölgelerde siyah bulutların ilk başta bir yangından kaynaklandığını zannettim. Fakat biraz sonra bunun bir kum fırtınası olduğunu fark ettim" dedi.

Fırtına yüzünden kentte birçok trafik kazası gerçekleşti. Yetkililer, dışarı çıkılması durumunda ağız ve burunun kapatılmasını tavsiye etti. Birçok insan hastanelere başvurdu. Küçük bir kız çocuğunun baygınlık geçirdiği görüldü.

Riyad'da yaklaşık 25 yıldır yaşayan İsmail Hakkı Sezaver de, "Böyle bir kum fırtınasına ilk kez şahit oluyorum. İş yerimden dışarı çıkıp kum fırtınasıyla karşılaştığımda çok endişelendim, çünkü bu seferki fırtına diğerlerinden farklıydı. Bugünkü fırtına ilk başladığı zaman görüş mesafesini 2-3 metreye düşürdü" diye konuştu.

Büyük bir bölümü çölle kaplı olan Suudi Arabistan'da her yıl bu aylarda kum fırtınaları meydana geliyor.

CİHAN