kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
11 Mart 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Sri Lanka'da camiye saldırı: 14 ölü

Giriş Saati : 11.03.2009 14:10
Güncelleme : 11.03.2009 22:06
Yeni Haber
Sri Lanka'nın güney kesiminde yer alan Akuressa kentindeki bir camiye, Hazreti Muhammed'in doğum yıl dönümünü anmak için düzenlenen etkinliğe yapılan bombalı intihar saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısının 14'e, yaralananların ise 45'e çıktığı bildirildi.

Hükümet yetkililerince yapılan açıklamada, ''saldırıdan, 25 yıllık iç savaşın sona ermek üzere olmasından ve ordu güçleri karşısında tamamen yok olmaktan korkan ayrılıkçı Tamil Kaplanları'nın sorumlu olduğu'' ifade edildi.

Sri Lanka Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada da, ''saldırının camiye, dini bir kutlama yapıldığı sırada gerçekleştirilmesinin militanların Müslümanlardan nefret ettiğinin göstergesi olduğu'' ifade edilerek, bunun hükümetin militanları yenme kararlılığını daha da güçlendirdiği kaydedildi.

Ülke nüfusunun yaklaşık yüzde 7'sini oluşturan Müslümanlar genel olarak çatışmalardan uzak kalmasına rağmen, zaman zaman saldırılara maruz kalıyor.

Bu saldırıların en kanlısı ise 1990'da ülkenin doğusundaki bir camiye yapıldı. Tamil Kaplanları'nın sorumlu tutulduğu, tabanca, el bombası ve büyük bıçaklarla yapılan saldırıda 140 Müslüman öldürüldü.

Ülkedeki Tamil azınlığın bağımsızlığı için mücadele ettiğini savunan Tamil Kaplanları ile yapılan çatışmalarda 1983'den bu yana yaklaşık 70 bin kişi öldü.

Saldırganın daha sonra Wendlingen'de bir alışveriş merkezinin park yerinde intihar ettiği bildirildi.