kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
11 Mart 2009, Çarşamba
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Arka Sıradakiler.. Ve de bizim magazinciler!..

Harika bir cumartesi öğleden sonra geçirdim.. Nasıl mutlu, nasıl keyifli.. Nasıl güzel.. Nasıl unutulmaz..
Aklınıza gelmez.. Kağıthane Lisesi'ndeydim.. Hani görüntüsüyle "Allahın unuttuğu yerler" derler ya.. Öyle bir devlet lisesi.. 50 yıl önce benim okuduğum Kurtuluş Lisesi neyse aynen o.. Bir adım ileri gitmemiş.. Devlet hiçbir şey eklememiş.. O yörenin velilerinin maddi durumları ne ki.. Onlar da katkıda bulunmamışlar.. Kaderiyle baş başa bırakılmış bir bina.. Unutulmuş sınıflar..
Peki ne işim vardı, orada..
Arka Sıradakiler'e gittim.. Orada çekiliyor her hafta sonu..
Hani hastalık beni eve mahkum edince mecburen televizyon izlemek zorunda kalmış ve keşfetmiştim ya diziyi.. Resmen keşfetmiştim.. Çünkü Fox TV'nin gazetesi yok.. Olmayınca da kimseler yazmıyor..
Üç günde tiryakisi oldum Arka Sokakların..
İstanbul'un bir gece kondu semtinde çok ama çok geri kalmış bir okul.. Öğrencilerin çoğu fakirlik sınırının da gerisinde.. Uyuşturucu, şiddet, haraç kol geziyor. Çeteler kurulmuş.. Ama aşklar da yaşanıyor.. Yıllar yılı üniversiteye tek mezun sokamamış bu okula bir gün idealist bir öğretmen geliyor..
Tahmin eder bilenler.. Basketbolu çıkarın.. Beyaz Gölge'nin yerlisi..
Birol Güven yapımcı.. En çok da benim taklitlerimle ünlü komedyen Hamdi Alkan da yönetmen.
Ama nasıl, insanı daha ilk görüşte yakalayan bir başarıya ulaşmışlar, inanmazsınız.. Olmaz böyle şey.. Yazdım o zaman bir minik yazı.. Yaşamdan Dakikalar'da da söz ettim.. Pazartesi Fox TV'den aradılar.. "Dün gece birinci olduk" diye..
O gün bugün hem de, pazara özel ağırlık veren Acun'la, Var mısın Yok musun'la çekişerek geliyor.. Öylesi başarılılar..
Niye?..
Çünkü müthiş, gerçekten müthiş gençler oynuyor.. Yani bir okul dolusu gencin hepsi de mi çok ama çok iyi olur?. Kim buldu bunları, nasıl seçti?.
"İyi olur olmaz, bir gün çekime geleceğim, bu gençlerle tanışacağım" dedim, Foxçulara.. "Ben yazarsam magazin basını belki biraz kendinden utanır.."
Dizide seyircilerin hem de nasıl merak ettiği yepyeni oyuncular var ki?.
Mesela..
Sinem Öztürk.. Pelin Akil.. Gülşah Küçükyıldız.. Charlie'nin Melekleri'ne taş çıkartacak üç genç ve güzel kız.. Al dergilerine, gazetelerine kapak yap..
Olmaz.. Bizim magazinciler Eda Taşpınar'ı basarlar Allahın günü.. Sanatçı mı?. Hayır?.. Oyuncu, şarkıcı mı?.. Hayır!.. Manken mi?.. Hayır!.. Neci peki.. Süper mini giyip durmadan doğal iç çamaşırı mankenliği yapan birisi.. Başlık da hazır zaten.. "Eda frikik verdi.." Yahu asıl vermezse haber.. Bıktık, usandık.. Öğğğğ dedik.. Okur yeni şeyler görmek ister, bilen yok mu bu meslekte?..
Bu genç kızlar on Eda eder, ama gazeteleri yok.. Bizde de gazetecilik bitmiş..
Bülent Çetinaslan diye bir delikanlı var.. "Bizde jön yok" diyen Hülya Avşar bir baksın bakalım, var mı yok mu?..
Ya tiplemeler..
Barış Atay Mengüllü diye bir genç.. Nasıl zor bir rolde.. Dizinin en fakir, en kötü kişisi.. Acaba öyle mi?. İçindeki isyan mı onu böyle yapıyor?.. Ve Barış, o Saffet rolünü nasıl harika oynuyor..
Fırat Çöloğlu bir başka müthiş tip.. Gerek ev, gerek okul, gerek özel yaşamı nasıl karmaşık dramlar içeriyor.. Buna rağmen okulun en neşeli tipi, İbo.. Fırat olağanüstü oynuyor..
Sevda Dalgıç.. Bu kıza ödül vermek lazım.. Gene müthiş çapraşık bir rol.. Gizlenmesi, arkadaşlık gibi sergilenmesi gereken bir aşk.. Kontrolü zor bir kıskançlık.. Gem vurulmayan öfke.. Nasıl güçlü bir tip çiziyor Sevda, Özge'de, daha ilk günde hayran oldum..
Deniz Sarıbaş, Aytaç Er, Engin Yavaş, Merve Erdoğan.. Ve ağır bir trafik kazasında yaralanıp diziye ara veren Temmuz Karikutal.. Adlarını yazamadığım, ötekiler.. Hepsi ayrı bir tip, hepsi ayrı başarılı gençler..
Ve başlarında idealist Kemal Hocayı oynayan büyük usta Bülent Emin Yarar.. Bir başka büyük usta Mehmet Ulay.. İlk defa izlediğim müthiş oyuncu Engin Yüksel..
Senaryo güzel.. Müzik güzel.. Çekimler güzel..
Gene gideceğim.. Kağıthane Lisesi'ne boş olduğum hafta sonları gene gideceğim.. Ben yakalayacağım bu gençleri, magazin basınımız ısrarla görmezden gelirse.. Ben konuşacağım.. Ben tanıtacağım..
Çünkü fazlasıyla hak ediyorlar!..
Çünkü ben binlerce TV izleyicisinin bu gençleri nasıl merak ettiğini çok iyi bilecek kadar gazeteciliği biliyorum!..


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın