kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
11 Mart 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Almanya'da okula saldırı: 17 ölü

Giriş Saati : 11.03.2009 16:16
Güncelleme : 11.03.2009 22:06
Yeni Haber
Almanya'nın güneybatısında bir okul kimliği belirsiz bir saldırgan tarafından basıldı...
Almanya'da yaşanan saldırıdan yaralı olarak kurtulan birinin daha ölümü ile hayatını kaybedenlerin sayısı 17'ye yükseldi.

Ölen öğrencilerden birinin Türk değil Arnavut kökenli olduğu ortaya çıktı.

Ölen öğrencinin isminin İbrahim Halil Ay olduğu ve sadece isim benzerliğinden Türk sanıldığı ifade edildi.

Almanya'nın güneyindeki Stuttgart'ın Winnenden kasabasında meydana gelen silahlı saldırı sonucunda 9 öğrenci, 3 öğretmen ve okul yakınlarındaki bir kliniğin yakınında bir kişi hayatını kaybetmişti.

Saldırgan, polis ile girdiği çatışma sonucunda ölürken çatışma esnasında yoldan geçen iki kişi de bu sırada ölmüştü. Saldırıdan yaralı olarak kurtulan bir kişinin daha sonra hastanede ölmesi ile ölü sayısı 17'ye çıkmıştı.

Olay yerinden kaçan saldırgan ölü olarak ele geçirildi. Waiblingen polis teşkilatı sözcüsü Klaus Hinderer, saldırganın Winnenden'deki Albertville Okulu'na saat 09:30'da geldiğini ve çevresine ateş açtığını söyledi.

OLAY YERİNDEN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

POLİS, ZANLININ EVİNE BASKIN DÜZENLEDİ

Alman basını, saldırının ardından zanlının evine baskın düzenlediğini yazdı. Bu baskında 18 adet ruhsatlı silah bulundu. Polis, zanlının annesini sorguluyor.

Zanlının babasının da tanınan bir işadamı olduğu bildirildi. İsmi Tim K. olarak bildirilen saldırganın okuldan geçen yıl ayrılarak iş için eğitim aldığı belirtildi.


"TÜRK ÖĞRENCİLER OLAY ANINI ANLATIYOR" HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ...


OKULA SALDIRILAR DAHA ÖNCE DE YAŞANMIŞTI

Erfurt kentinde de Nisan 2002'de benzer bir saldırı meydana gelmişti. Bu saldırıda 13 öğretmen, 2 öğrenci ve bir polis öldürülmüştü. 2006'da da meydana gelen saldırıda 37 kişi öldürülmüştü.

İKİ SINIF HEDEF ALINDI


Baden-Württemberg Eyaleti Emniyet Müdürü Erwin Hetger ise saldırganın iki sınıfı hedef aldığını söyledi. Emniyet Müdürü Hetger, saldırganın öldürdüğü kişilerden 9'unun öğrenci olduğunu açıkladı. Saldırgan, olaydan sonra okuldan kaçtı. Saldırganın okuldan ayrıldıktan sonra da ateş etmeye devam ettiği belirtildi.

ÖLÜ SAYISI ARTABİLİR

Baden-Württemberg eyaleti İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Alice Loyson-Siemering ise, ölü sayısının artabileceğini açıkladı.

Polis, olayın yaşandığı okulu, Winnenden şehir merkezinde bazı cadde ve sokakları güvenlik çemberine aldı. Arama çalışmalarına helikopterler ve polis köpekleri de katılıyor.

Albertville'deki ortaokul ve lisede toplam 1000 civarında öğrenci öğrenim görüyor.

YARALILAR ARASINDA 2 TÜRK ÖĞRENCİ BULUNUYOR

Almanya'nın Baden-Württemberg eyaletinin Winnenden kentindeki Albertville Lisesinde bu sabah yapılan silahlı saldırıda iki Türk öğrencinin yaralandığı bildirildi.

SALDIRGAN 2007 YILINDA OKULDAN MEZUN OLMUŞ

17 yaşındaki saldırganın 2007 yılında Albertville okulundan mezun olduğu öğrenildi. Zanlının kullandığı silahların ebeveynlerine ait ruhsatlı silahlar olduğu belirtiliyor.

Saldırının düzenlendiği kentte Türk vatandaşların bulunduğu ve okulda Türk öğrencilerin de eğitim gördüğü bildirildi.

"SALDIRGAN ÖLÜ OLARAK ELE GEÇİRİLDİ"

Alman televizyonları, Winnenden eyaletinde 17 kişinin ölümüyle sonuçlanan okul baskınını düzenleyen saldırganın ölü olarak ele geçirildiğini duyurdu.

Stuttgart polisi yaptığı açıklamada, 17 yaşındaki Tim Kretschmer'in bir süpermarkette polisle girdiği çatışmada ölü olarak ele geçirildiğini doğruladı. Açıklamada, çatışmada 2 polisin de yaralandığı bildirildi.

ALMAN MEDYASININ İDDİASI: "SALDIRGAN İNTİHAR ETTİ"

Almanya'nın Baden-Württemberg eyaletinin Winnenden kentindeki Albertville lisesinde bu sabah silahlı saldırı düzenleyen gencin intihar ettiği bildirildi.

Alman Bild gazetesi, sabah saatlerinde okula gelerek iki sınıfa girip ateş açan 17 yaşındaki saldırganın burada 9 öğrenciyi öldürdüğünü belirtti. Albertville lisesinin eski bir öğrencisi olan saldırganın kaçarken de bir kişiyi öldürdüğü kaydedildi.

Polisin ailesinin evinde arama yaptığı ve ruhsatlı 18 silah bulduğu saldırganın daha sonra bir aracı durdurarak, sürücüyü rehin aldığı, polis barikatlarını yararak, Volkswagen marka Sharan model araçla otoyola çıktığı, burada rehin aldığı sürücüyü serbest bıraktığı ifade edildi.
Saldırganın daha sonra Wendlingen'de bir alışveriş merkezinin park yerinde intihar ettiği bildirildi.

CUMHURBAŞKANI KÖHLER SALDIRIDAN ÜZÜNTÜ DUYDUĞUNU BELİRTTİ

Almanya Cumhurbaşkanı Horst Köhler, Baden-Württemberg eyaletinin Winnenden kentindeki Albertville lisesinde bu sabah düzenlenen silahlı saldırıdan dolayı büyük üzüntü duyduğunu söyledi.

Köhler, eşiyle birlikte bu saldırıdan dolayı büyük üzüntü içinde olduklarını ifade ederek, ölenlerin yakınlarının acılarını paylaştıklarını kaydetti.

BAŞBAKAN MERKEL: "BÜYÜK ÜZÜNTÜ DUYUYORUM"

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Baden-Württemberg eyaletinin Winnenden kentindeki Albertville Lisesinde bu sabah yapılan silahlı saldırıdan dolayı "büyük üzüntü" duyduğunu bildirdi.

Alman hükümet sözcüsü Ulrich Wilhelm, Merkel'in saldırıdan dolayı "büyük üzüntü" duyduğunu belirterek, Merkel'in ve tüm kabine üyelerinin, ölenlerin yakınlarının acılarını paylaştıklarını söyledi.

Ulrich, Alman hükümetinin yerel güvenlik güçlerine her türlü yardımı yapmaya hazır olduğunu ve yardım teklifinde bulunduğunu kaydetti.

AVRUPA'DA 12 YILDIR OKULLARDA GÖRÜLEN SİLAHLI SALDIRILAR

Almanya'nın Baden-Württemberg eyaletinin Winnenden kentindeki bir lisede silahlı bir kişi, okulda 9 öğrenci ile 3 öğretmeni, kaçarken de okul dışında 3 kişiyi öldürdü.

Kaçan saldırganın polisle girdiği çatışmada öldürülmesiyle hayatını kaybedenlerin sayısının 16'ya yükseldiği olayın, Almanya'da son 7 yıl içinde bir okulda düzenlenen en şiddetli silahlı saldırı eylemi olduğu belirtiliyor.

Almanya'da 2002 yılında da bir lisede bir başka silahlı genç, 16 kişiyi öldürdükten sonra intihar etmişti.

Avrupa'da son yıllarda okullarda düzenlenen silahlı saldırılarla ilgili bazı bilgiler şöyle:

Mart 1996: İngiltere'de bir ilkokula giren silahlı bir adam, 16 çocukla öğretmenlerini öldürdükten sonra intihar etti.

Şubat 2002: Almanya'da eski bir öğrenci atıldığı ticaret lisesine girerek 3 kişiyi vurarak öldürdü, bir öğretmeni yaraladı, ardından kendini vurarak öldürdü.

Nisan 2002: Almanya'da 19 yaşındaki bir öğrenci, matematik sınavına girmeyeceğini söyledikten sonra 12 öğretmeni, 2 öğrenciyi, 1 okul görevlisi ve 1 polisi öldürdü, ardından intihar etti.

Eylül 2004: Rusya'ya bağlı Kuzey Osetya'nın Beslan kentinde, Çeçen saldırganların bir ilkokulun açılış gününde rehin aldığı binden fazla kişinin kurtarılması için düzenlenen operasyonda 186'sı çocuk 330 rehine öldürüldü.

Kasım 2006: Almanya'da bir okulda 18 yaşındaki eski bir öğrenci ateş açarak, 11 kişiyi yaralandıktan sonra kendini öldürdü.

Kasım 2007: Finlandiya'da bir öğrenci okulunda bir tabancayla ateş açarak, 6 okul arkadaşını, okul hemşiresini ve okul müdürünü öldürdükten sonra intihar etti.

Eylül 2008: Finlandiya'da meslek okulunda bir öğrenci ateş açarak 9 öğrenciyi, bir personeli öldürdükten sonra intihar etti.

Ocak 2009: Belçika'da kreşe saldıran bir kişi, 2 bebek ve bir görevliyi bıçaklayarak öldürdü.