kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
11 Mart 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Birden silah sesi duyduk...

AJANSLAR
Giriş Saati : 11.03.2009 16:16
Güncelleme : 11.03.2009 22:06
Yeni Haber
Almanya'nın güneyindeki Stuttgart'ta meydana gelen saldırıda 16 kişi öldü. Saldırının meydana geldiği okulda okuyan Türk öğrenciler olay anını anlattı...
Çağlayan Taşkan adlı Türk, saldırının meydana geldiği sınıfın yan tarafında ders gördüklerini belirterek, "5 dakikadır ders görüyorduk. Sonra silah seslerini duydum. Öğretmene silah sesleri geliyordum dedim ama ilk önce inanmadı. Başka bir sınıftan 'ölenler var' diye bilgi verdiler. Biz de korktuk. Kapıları kilitledik. Hemen masaların altına geçtik. Saklandık." dedi. Saldırının yaşandığı sınıfta iki Türk öğrenci tanıdığını belirten Taşkan, "Saldırganın kaçtığını gördüm. Polisler bizden uzaklaşmamızı istedi. Yaralılar vardı." diye konuştu.

Tuğba Yıldız adlı kız öğrenci de "herkes stresteydi ve şoktaydı." dedi.

Tuğba'nın babası Osman da olayı şöyle anlattı: "Saldırı sonrası kızım beni telefonla arayıp durumu anlattı. Ben şok geçirdim. Her tarafı kapadıkları için olay yerine gelene kadar 2 saat geçti. Şimdiye kadar böyle bir olay yaşanmamıştı. Saldırgan genç geçen yıl mezun olamamış. O andaki stresi Allah kimseye yaşatmasın."

Diğer bir Türk öğrenci Tuba Özsoy ise: "İngilizce dersindeydik, birden silah sesleri duyuldu. Daha sonra öğretmen bize birşey olmasın diye kapıya koşup kapıyı kilitledi. Herkes eğilsin dedi. Bir arkadaşım cep telefonuyla polisi aradı. 4 el silah sesi duyuldu. Çocuk sesleri de duyuldu. Daha sonra rektörümüz gelip hemen buraya gelin dedi. Hepimizi bahçeye topladı. Önce çok korktuk, daha sonra sakinleştik. Herkes ailesini aradı. Daha sonra aileler gelip çocuklarını aldı. Şoktaydık. Çünkü bu okulda bu tür olaylar yaşanmazdı. Ölüleri görmedik çünkü olayın ardından hemen bahçeye koştuk" şeklinde konuştu.

Öte yandan NTV televizyonuna saldırıda yaşamını yitiren İbrahim'in okuldan arkadaşı açıklamalarda bulundu. İsmi açıklanmayan öğrenci, "İbrahim benim okuldan arkadaşım aynı sınıfta değildik. Saldırı ibrahim'in sınıfında gerçekleşti. Silah seslerini duyduğumda 'Silah sesi' bu dedim öğretmene. Öğretmen 'Bir şey yok' dedi. Durduk yerimizde. 5 dakika sonra öğretmen geldi ve 3 kişinin öldüğünü söyledi. Kapıları kilitledik. İbrahim'i okuldan tanıyordum. İbrahim 16 yaşındaydı. Büşra adlı başka bir Türk öğrecinin daha vardı o sınıfta. Öğretmenler onun yaralı olduğunu söyledi."


OLAY YERİNDEN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...