kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
11 Mart 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Havalar nasıl olacak? - HARİTALI

Giriş Saati : 11.03.2009 09:18
Güncelleme : 11.03.2009 21:09
Yeni Haber
Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey ve doğusunda görülecek olan yağışların; Sabah saatlerinde Düzce, Zonguldak, Osmaniye, G.Antep ve Kilis çevrelerinde, öğleden sonra Bartın, Gümüşhane, Bayburt, Erzincan, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzey ve iç kesimlerde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı, Marmara'nın batısında batı ve kuzeybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette esecek.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ: Yağışların; Sabah saatlerinde Düzce, Zonguldak, Osmaniye, G.Antep ve Kilis çevrelerinde öğleden sonra Bartın, Gümüşhane, Bayburt, Erzincan, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (sel, taşkın, su baskını vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

ÇIĞ VE KAR ERİMELERİ RİSKİ: Doğu Anadolu'nun doğusu (Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Muş, Bitlis, Van ve Hakkari) ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel kar erimeleri ve çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

ERZURUM'DA VATANDAŞLAR ÇIĞ TEHLİKESİ, SU BASKINI VE SELE KARŞI UYARILDI

Erzurum'da vatandaşların çığ tehlikesi ile su baskını ve sele karşı tedbirli olmaları istendi. Erzurum İl Kriz Merkezinden yapılan ''meteorolojik uyarı''ya göre, bugün bölgeyi etkisi altına alan ve cumartesi gününe kadar devam etmesi beklenen rüzgar, yağış ve sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde olmasının beklendiği ifade edildi.

Meydana gelebilecek çatı uçmaları, soba zehirlenmeleri, kar erimeleri ve yağışlardan oluşabilecek sel ve su baskınları ile çığ olaylarına karşı uyarıda bulunuldu.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde doğusu (İstanbul, Bursa, Bilecik, Kocaeli, Sakarya ve Yalova), öğleden sonra Kocaeli ve Sakarya çevreleri aralıklı sağanak yağışlı geçecek.

EGE: Parçalı ve az bulutlu, iç kesimleri ile akşam saatlerinden sonra bölge geneli çok bulutlu geçecek.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu (Adana, Hatay, K.Maraş ve Osmaniye) aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların sabah saatlerinde Osmaniye çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Nevşehir, Niğde, Kayseri, Sivas ve Çankırı çevreleri ile Ankara'nın kuzey ilçeleri aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar yağmur ve sağanak, Nevşehir çevreleri ile Kayseri ve Sivas'ın yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

BATI KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar genellikle yağmur ve sağanak, iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Yağışların Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, Doğu Karadeniz ile Samsun, Ordu ve Tokat çevreleri aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadenizin iç kesimlerinin yükseklerinde(Gümüşhane, Bayburt) karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Yağışların öğleden sonra Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel kar erimesi ve çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU:
Parçalı çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; yağmur ve sağanak, doğusunda (Erzurum, Kars, Ağrı, Ardahan, Muş, Hakkari) çevreleri ile akşam saatlerinden itibaren Bingöl, Van ve Şırnak çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Yağışların öğleden sonra Erzincan, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Bölgenin doğu kesimlerinin (Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Muş, Bitlis, Van ve Hakkari) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel kar erimeleri ve çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların sabah saatlerinde G.Antep ve Kilis çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...