kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
11 Mart 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

''Obama bizim gördüklerimizi görmeli''

Giriş Saati : 11.03.2009 14:20
Güncelleme : 11.03.2009 22:06
Yeni Haber
"Renklerden Moru" (Color Purple) adlı romanın yazarı Amerikalı Alice Walker, Gazze Şeridi'nde bir felaket yaşandığını ve gördüklerini ABD Başkanı Barack Obama'nın da görmesini sağlamayı umduğunu söyledi.

Pulitzer ödüllü 65 yaşındaki Walker, Gazze'de geniş çaplı bir yıkımla karşılaştığını söyleyerek, ''Sıradan insanlara ait yüzlerce ev tamamen yıkılmış ve insanlar harabelerde yaşıyor. Bazıları çadırlarda hayatta kalma mücadelesi veriyor, bazıları ise evlerinin yıkıntılarında oturuyor'' dedi.

Gazze'yi ziyaret etme kararını, Amerikan savaş karşıtı Code Pink grubu üyeleri ile birlikte aldıklarını söyleyen Walker, kısa süre önce kız kardeşini kaybetmesinin de bunda etkili olduğunu kaydetti. Walker, ''Kardeşimi kaybedince sevdiğin birini kaybetmenin ne demek olduğunu anladım ve Gazzelilerle aramda bir bağ hissettim. Onlarla birlikte olmak ve yaşadıkları bu korkunç durumu görmek istedim'' diye konuştu.

Amerikalıların büyük bölümünün, hikayenin İsrail tarafını duyduğuna ve Filistinlilerin içinde bulunduğu durumdan haberdar olmadığına inandığını belirten Walker, ''İsrail Devleti kurulduğunda, bize orada zaten birilerinin yaşadığı ve birilerinin oradan ayrılmak zorunda kaldığı anlatılmadı. Burada hepimiz, öldürmenin, başka ülkenin topraklarına el koymanın ve insanlara kötü muamele etmenin yanlış olduğu gibi inandığımız şeyleri söyleme şansına sahibiz'' dedi.

Walker, Obama'yı Gazze'deki kötü durum hakkında daha fazla haberdar etmeyi umduğunu söyledi.

Walker, 1982 yılında yayımlanan kitabı ''Color Purple'' ile Pulitzer ve Ulusal Kitap ödülünü kazanmıştı. Color Purple daha sonra bir film ve müzikale ilham kaynağı olmuştu.