kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
11 Mart 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Haber turu

11.03.2009
'Suprex' maddesi ette kullanılmıyor
Türkiye Süt, Et, Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliği (SETBİR), kırmızı etin ağırlığının artırılması amacıyla kullanıldığı iddia edilen "Suprex'' adlı maddenin, bugüne kadar kırmızı et sektöründe kullanılmadığının, ithal ve imal eden üretici firma tarafından açıklandığını bildirdi. Kırmızı et üretiminde, marine edilmesi, soslar ve lezzet vericiler kullanılmasının Ulusal Gıda Kodeksine göre izin verilen bir işlem olduğu, baharat, salça gibi malzemelerin salam, döner gibi et ürünlerinin üretiminde çeşni katacak malzemelerin de ilişkin mevzuatla belirlendiği belirtildi.

Dominos Pizza 100 mağaza açacak
Geçen yılı 105 şube ile kapatan pizza mağazaları zinciri Domino's, 2010 yılı sonundaki büyüme hedefini 200 şube olarak belirledi. Domino's Pizza'nın İnsan Kaynakları Direktörü Mehmet Tulga Onay, 2008 yılında krize rağmen büyüdüklerini, 2009 yılında da büyümeye devam edeceklerini söyledi. "2008'de 24 yeni şube açtık. Global ekonomik krize rağmen Domino's Pizza Türkiye olarak belirlediğimiz hedeflerden geri adım atmayacağız" diyen Onay, 2009'da 30 yeni şube açacaklarını ve 2010 yıl sonu 1000 kişiye daha istihdam sağlayacaklarını ifade etti.

İmza atıldı, Rubleli ticaretin önü açıldı
Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Kararda yapılan değişiklikle, bankalar ve bakanlı kça uygun görülecek diğer kuruluşlar tarafından yapılacak işlemlerde Merkez Bankası, konvertibl dövizleri belirlemeyecek. Konvertibl olmayan paraların kullanımını serbest bırakan kararı değerlendiren Hazırgiyim ve Konfeksiyon çıları Birliği (Başkanı Hikmet Tanrıverdi, üç ayı aşkın bir zamandır sürdürdükleri çalışmada Bakanlar Kurulu'nun imzasıyla Ruble ile ticarette yasal engellerin ortadan kalktığını söyledi. Bundan sonra Türk banklarının bu projede aktif rol almalarını beklediklerini ve olarak bankalarla görüşmeleri sürdürdüklerini anlatan Tanrıverdi, "Ruble ile ticaretin başlamasıyla birlikte 6,5 milyar dolar olan ihracatımızı 10 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz. Hazır giyim ve konfeksiyonunun yanı sıra başta türizm sektörü olmak üzere bu ülke ile ticaret yapan tüm sektörler, yeni süreçten olumlu etkilenecekler" dedi.

İlaç fiyatlarına yüzde 8 zam geldi
İlaç fiyatlarına ortalama yüzde 8 oranında zam yapıldı. 1 Kutu Aspirin 1.26 TL oldu. Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürülüğü Fiyat Değerlendirme Kurulunun ilaç firmalarının talebi doğrultusunda aldığı karar gereği, ağrı kesici olarak kullanılan Aspirin 500 mg. 20 tablet 1.26 TL olurken, tansiyon ilacı olarak kullanılan Norvac 5 mg. 13.59 TL. antibiyotiklerden Zinnat 500 mg. 68.98 TL kalp hastalarının kullandığı Dıgoxın tablet ise 1.54 TL oldu.

Sunny gözünü küçük ev aletlerine dikti

Sunny markasıyla elektronik pazarında boy gösteren Atmaca Grubu gözünü şimdi de küçük ev aletleri pazarına çevirdi. Atmaca Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Atmaca, hükümetin küçük ev aletlerinde yurtdışından ithalatı zorlaştıran ilave vergiler çıkardığını hatırlatarak, "Bu adım bizim yatırım kararımızı hızlandırdı ve üretim yapmayı cazip hale getirdi. Eğer destekler sürerse Türkiye küçük ev aletleri üretiminde önemli üretim merkezlerinden biri olabilir" dedi. Halen 800 kişinin çalıştığı tesislerinde bilgisayar, televizyon, uydu alıcısı, klima ve küçük ev aletleri olmak toplam 200 farklı ürünün imalatını gerçekleştirdiklerini belirten Atmaca, "Arçelik ve Vestel'le birlikte üretim yapan üç şirketten birisiyiz" dedi. Batı ülkelerindeki daralmayı Irak pazarıyla aştıklarını belirten Atmaca şöyle konuştu: "Irak pazarı kurtarıcı oldu. Irak pazarında işlerimiz son derece iyi gidiyor. Bu ülkede uydu vericisi başta olmak üzere birçok ürünümüz ciddi talep görüyor ve marka bilinirliğimiz en üst seviyede" diye konuştu. Ufuk ŞANLI / EKONOMİ