kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
11 Mart 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Sunset Mayo, krizi fırsat bilip Avusturya'da fabrika alıyor

Pınar ÇELİK - EKONOMİ
11.03.2009
Sunset Mayo'nun sahibi Kemal Güneş, Avusturya'da mayo üretimi yapan bir fabrikayı almak için görüşmelerin sonuna geldi. Güneş, "İki haftaya kadar satın alma tamamlanır" dedi..
Sunset markasının sahibi Günkar Şirketler Grubu'nun ortaklarından Kemal Güneş, 2008'in son çeyreğinde görüşmelere başladığı Avusturyalı mayo firmasıyla el sıkışmak üzere olduklarını söyledi. "Şu an ekibimiz Avusturya'nın merkezi Viyana'da son eksikleri tamamlıyor. İki haftaya kadar satın almayı tamamlarız" diyen Güneş, fabrika satın alınırsa toplam üretimin yüzde 30'unun bu fabrikadan karşılanacağını söyledi.

AVRUPA'DA BÜYÜYECEK
Avusturyalı firmanın yetkililerinin Sunset'in Büyükçekmece Kıraç'taki tesislerini gezdikten sonra satışa karar verdiklerini belirten Güneş, "Bu firmanın markalarından birinin isim hakkını, üretim tesislerini ve mağazalarını satın almak istiyoruz" dedi. Ayda 150 bin adet mayo üretimi yaptıklarını satın almayla birlikte üretim kapasitesini ikiye katlamak istediklerini belirten Güneş, "10 yıldır Avrupa'ya mal satıyoruz ama orada mevcut olan bir markayla 10 yılda aldığımız yolu bir iki yıl içinde katedeceğiz" diye konuştu.

'İHRACATI DA ARTIRIRIZ'
Yaşanan global ekonomik krizden dolayı Avrupa ekonomisinde ciddi bir kriz yaşandığını, bu kötü tabloya rağmen Türk firmaları için önemli bir avantaj oluştuğunu dile getiren Güneş, Avrupa'da büyüme noktasında zaten uzun zamandır takipte olduklarını yaşanan krizin kendileri için bir fırsat yarattığını söyledi. Sunset mayolarının yaklaşık 250 ülkede satıldığını ve 2008'de toplam 70 milyon euro ciro yaptıklarını belirten Güneş, ihracatın 18 milyon euroyu bulduğunu söyledi.