kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
11 Mart 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

İşsizlikle mücadele paketi yolda

ANKARA
11.03.2009
Başbakan Yardımcısı Ekren, özellikle son dönemde artan işsizliğe karşı hazırlanan ek önlemler paketini AK Parti MKYK'sına sundu. Paket bir iki hafta içinde açıklanacak..
Hükümet artan işsizliğe karşı ek önlemler paketi hazırlıyor. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren tarafından hazırlanan işsizlikle mücadele paketinin bir iki hafta içinde açıklanması bekleniyor. Ek önlemler paketi dün akşam Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu başkanlığında toplanan AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu( MKYK) toplantısında da ele alındı. Devlet Bakanı Erken, toplantıda kurula paketle ilgili bilgi sundu. Erken'in MKYK üyelerinin değerlendirmesine sunduğu ek önlemler paketi daha çok iç talebi canlandırıcı önlemler içeriyor. Paketin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile birlikte hazırlandığını kurul üyelerine anlatan Nazım Erken, teşvik sisteminde değişiklik öngördüklerini de belirtti. Buna göre,
* Türkiye 4 ayrı bölgeye ayrılacak.
* İllerin hangi ekonomik alanda veya sektörde verimli olacağına karar verilirse teşvikler de ona göre dağıtılacak.
Bakan Nazım Erken MKYK toplantısında dolardaki ani yükselişi de yorumladı. Erken, geçen hafta Perşembe ve Cuma günleri Türkiye'den yüklü miktarda döviz çıktığı bilgisini veren Ekren, yabancıların Türkiye'den para çektiğini söyledi. Ancak yükselişin Merkez Bankası müdahalesiyle kontrol altına alındığını kaydeden Nazım Ekren, endişe duyulmaması gerektiğini vurguladı.