kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
11 Mart 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Doğan Yayın Holding'den son dakika teminatı

ANKARA
11.03.2009
DYH, 1 milyar TL'ye ulaşan vergi cezası için ödemesi gereken teminatı son gün yatırdı. Şirket teminat olarak hangi varlıkları gösterdiğini ise açıklamadı..
Vergi kaçakçılığı suçlaması ile hakkında rapor düzenlenen Doğan Yayın Holding (DYH), Halkalı Vergi Dairesi'nin talep ettiği 914 milyon TL'lik teminatı son gün yatırdı. Doğan Grubu, İMKB'ye gönderdiği açıklamada, neleri teminat gösterdiğini açıklamadı. Grubun teminatı, gayrimenkul, nakit karşılığı bankalardan teminat mektubu şeklinde parçalı olarak verdiği bildirildi. Verilen teminatın değeri düşerse Maliye yasa gereği ilave teminat isteyebilir. Gelirler Kontrolörleri'nin, DHY'ye kestiği ve faiziyle 1 milyar TL'ye ulaşan vergi cezasının ardından, teminat için verdiği 15 günlük süre dün doldu. Doğan Grubu, borsaya gönderdiği açıklamayla grubun istenen 914 milyon 820 bin TL'lik teminatı gösterdiğini duyurdu.

PARÇALI TEMİNAT
DYH'den yapılan açıklamada, Amme Alacakları Tahsili Usulü Hakkında Kanun'un 10'uncu maddesinde belirtilen türde teminatın Halkalı Vergi Dairesi Müdürlüğü'ne gösterildiği kaydedildi. Açıklamada, grubun vergi cezasına ilişkin tüm yasal haklarını kullanacağı belirtilerek, "Bu rutin yasal prosedürün takip edilmesi dışında olağandışı, önemli ve somut bir gelişme olduğu taktirde kamuoyuna açıklama yapılacaktır" denildi. Açıklamada belirtilen, Amme Alacakları Yasası'nın 10'uncu maddesine göre, teminat olarak para, bankalar tarafından teminat mektupları, Hazine tahvil ve bonoları, menkul ve gayrimenkul teminat gösterilebilir. Teminatın tamamen veya kısmen değer kaybetmesi ya da borç miktarının artması durumunda ilave teminat istenebiliyor. Borçlu da verdiği teminatı kısmen ve tamamen aynı değerde başskalarıyla değiştirebiliyor. Grubun, teminatı gayrimenkul ve teminat mektubu şeklinde parçalı verdiği belirtiliyor. Vergi dairesinin şahsi teminat ve hisse senedi teminatı kabul etme yetkisi bulunuyor. Ancak, Doğan Grubu'na karşı bunu kabul etmeyi uygun görmedi.