kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
11 Mart 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Ben Bernanke

Yılmaz-Bernanke el ele dolar 24 saatte 1.75'e

11.03.2009
Kurların yükselişi karşısında sıkıntılı günler yaşayan Merkez, dün başlayan satım ihalesi ile doların tansiyonunu düşürdü. Merkez'e destek Bernanke'den geldi..
Dolar günler sonra dün duruldu. Merkez Bankası ihalelerle dolar satmaya başladı. İlk döviz satım ihalesinde 141 milyon dolar teklif geldi. Daha önce açıkladığı gibi Merkez Bankası bu talebin 50 milyon dolarını karşıladı. İhale sonrası dolar gevşemeye devam etti. Citigroup, 2007'den bu yana en iyi üç ayını geride bıraktığını açıklaması ile bankacılık hisseleri ralli yaptı. ABD Merkez Bankası Başkanı Ben Bernanke'nin, ekonomik durgunluğun 2009'da bitebileceğini söylemesi ile borsalar uçtu. ABD ve Avrupa borsalar yüzde 4'ün üzerinde yükseldi. Euro/ dolar paritesi 1.28'e kadar yükseldi. Dışarıdaki tüm iyi gelişmelerle birlikte dolar yurtiçinde de değer kaybetmeye başladı. Merkez Bankası'nın döviz satım ihalelerine başlayacağını açıklaması ile birlikte gevşemeye başlayan dolar, yurtdışından da destek görünce 1.7550'ye kadar geriledi.

RESESYON BİTEBİLİR
ABD Merkez Bankası Başkası Ben Bernanke, piyasalara umut verdi. Bernanke, "Bankacılık sistemine istikrar kazandırabilirsek resesyonun 2009 sonuna doğru bitme olasılığı yüksek. Deflasyon öngörmüyoruz, gelecek birkaç yılda enflasyonun düşük olması olasılığı yüksek. Enflasyon risklerinden kaçınmak için mali desteği geri çekmeye hazır olmalıyız" diye konuştu. Ben Bernanke, G20'deki önerilerden çok şey beklendiğine işaret ederek, "Yol gösterici ilkelerin belirlenmesi daha uygun" dedi.