kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
11 Mart 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Adıyaman'da petrol üretimi

AA
Giriş Saati : 11.03.2009 11:39
Güncelleme : 11.03.2009 18:33
Yeni Haber
Adıyaman'da Şembayat sahasında bir kuyudan daha ham petrol üretimi başladı...
Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Adıyaman Bölge Müdürü Besim Şişman, Şambayat sahasında bir kuyudan daha ham petrol üretmeye başladıklarını söyledi.

Şişman yaptığı açıklamada, Adıyaman'daki 28 sahada petrol arama ve üretim çalışmalarının sürdüğünü, 2008 yılında bu sahalardaki 184 kuyudan 3 milyon 200 bin varil petrol ürettiklerini söyledi.

Adıyaman'da ürettikleri petrolün, TPAO'nun Türkiye'de gerçekleştirdiği toplam üretimin yüzde 30'una tekabül ettiğini vurgulayan Şişman, bu yıl içinde 20'den fazla sondaj çalışması gerçekleştirmeyi planladıklarını belirtti.

Şişman, Şambayat sahasında yürüttükleri çalışmalardan çok umutlu olduklarını kaydederek, şöyle konuştu:

''Bu sahamızda 3 sondaj çalışması yapmayı planladık. Şambayat-1 ve Şambayat-3 kuyularını açtık. Şambayat-1 kuyusunda geçen yıl üretim yapmaya başlamıştık. Şambayat-3 kuyusunu da geçtiğimiz günlerde üretime aldık. Yani Şambayat sahasındaki 2. kuyumuzda üretime başladık. Bu sahamızda ayrıca Şambayat-2 kuyusu sondaj çalışması yapacağız, ardından da Şambayat-4 kuyusunu açacağız. Bu sahamızda petrol üretimi bakımından umut verici gelişmeler yaşıyoruz.''

Şişman, Adıyaman'da yeni petrol kaynakları bulmak için 5 sondaj ekibi ile çalışmalarını sürdürdüklerini, Adıyaman'da gerçekleştirdikleri üretimi günde 100 bin varilin üzerine çıkarmayı hedeflediklerini, bunu başarılamayacak bir hedef olarak görmediklerini bildirdi.