kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Mart 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

EnBW temiz enerjiye 1 milyar euro yatıracak

04.03.2009
Alman enerji şirketi EnBW, Borusan Enerji'nin yüzde 50 hissesini aldı. Şirket, 1 milyar euroluk enerji yatırımı yapacağını açıkladı..
Yılbaşında Türkiye'de büyümek istediğini ve kendisine Türk ortak aradığını açıklayan Almanya'nın üçüncü büyük enerji şirketi Energie Baden- Württemberg AG (EnBW), Borusan Holding'le yatırım ortaklığı anlaşması imzaladı. 15 bin megavat elektrik üretim kapasitesine sahip, 14 milyar euroyu aşan yıllık cirosu bulunan Alman EnBW, Türk enerji sektöründe stratejik ortaklık için Borusan Holding'i seçti. İmzalanan prensip anlaşmasıyla iki grup gelecekte büyük kısmı yenilenebilir enerji kaynaklarından olmak üzere 2 bin megavatlık yatırım planlıyor.

PORTFÖYE DE ORTAK OLDU
Financial Times'ın Almanca baskısına konuşan EnBW patronu Hans-Peter Villis, önümüzdeki 3-4 yıl içersinde Türkiye'de toplam 1 milyar euroluk bir yatırım planladıklarını ve ilk etapta Borusan ile ortak bir proje ile kapasitesi 1000 megavat olan bir elektrik santrali kuracaklarını söyledi. Borusan Holding de yazılı bir açıklamayla, Alman EnBW ile stratejik ortaklık yaptığını duyurdu. Ortaklık, EnBW'nin, Borusan Enerji'nin yüzde 50 hissesini satın alması yoluyla gerçekleşecek. Açıklamaya göre, prensip anlaşması imzalayan iki grup öncelikli olarak bin megavatlık yatırımı tamamlayacak. Ortaklığın uzun vadeli hedefi ise, büyük kısmı yenilenebilir enerji kaynaklarından olmak üzere 2 bin megavatlık yatırım yapmak olarak planlandı. Borusan Enerji'nin yaklaşık 912 megavatı bulan proje portföyü de ortaklığa dahil olacak.