kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Mart 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Büyük resim için tıklayın

Bırak gitmeyi, 1.3 milyar TL daha yatırım planlıyor

04.03.2009
Vodafone Türkiye Genel Müdürü Serpil Timuray Türkiye'den çıkmayı değil, 1.3 milyar lira daha yatırım yapmayı planladıklarını açıkladı..
Vodafone Türkiye Genel Müdürü Serpil Timuray, şirketin Türkiye'den çıkacağı yönünde söylentilere set çekti. Timuray, Vodafone'un Türkiye'den çıkmayı düşünmediğini tam tersine bu yıl 1.3 milyar TL yatırımla müşteri memnuniyetine ve markaya yatırım yapmaya devam edeceklerini söyledi. Şirketin ilk iki yılında bazı parametrelerde beklentilerin altında performans gösterdiğini ancak yatırımlarda hız kesmeme kararı aldıklarını belirten Timuray, 2009 yılı için 1 milyar 300 milyon TL yatırım rakamı tespit ettiklerini bildirdi. 2009 yılını milat olarak belirlediklerini, vizyonlarının sürdürülebilir, istikrarlı büyüme olduğunu belirten. Timuray, "1.3 milyar TL'lik yatırım, pazara ne kadar uzun vadeli baktığımızın kanıtı. Tam tersi biz büyümekte olan pazarlarda Türkiye'yi bir başarı hikâyesi olarak ortaya koymaya kararlıyız. Hindistan ve Türkiye öncelikli 2 ülke oldu" diye konuştu.

'TAKIMI OLUŞTURUYORUZ'
Vodafone'un İngiltere'de 500 kişiyi işten çıkaracağının hatırlatılması üzerine, işçi çıkaracaklarını söylemekten kaçınan Timuray, "Kimi pozisyonlar yeni oluşturulacak. Buralara alım yapacağız. Ancak bazı pozisyonlar için de birden fazla kişi görev yapıyor" diye konuştu. Timuray, müşteri memnuniyeti doğrultusunda bu yıl için mağaza sayısını 900'e yükseltmeyi ve 500 kişilik ek istihdam sağlamayı planladıklarını söyledi. Sektörde fiyat rekabetine ilişkin olarak da tüketicinin makul fiyata hizmet almasının faydalı olduğunu ancak, bunun belirli bir ölçüsü olması gerektiğini ifade eden Timuray, Avea'nın her yöne sınırsız tarifesiyle ilgili Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'na şikâyet ettiklerini söyledi. Timuray eski döneme değil geleceğe baktıklarını vurguladı.