kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Mart 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Pazar günü Brüksel’de toplanan liderler Orta ve Doğu Avrupa’daki üye ülkelere, 230 milyar dolarlık acil yardım paketi önerisine sıcak bakmadı.

Doğusuna sırtını dönen AB üç fay hattıyla karşı karşıya

03.03.2009
Orta ve Doğu Avrupa'da zor durumdaki üye ülkelere 230 milyar dolarlık acil yardım paketi önerisini reddeden AB banka riski ve korumacılık sorunu ile yüzleşmek zorunda..
Avrupa Birliği liderleri Doğu Avrupa'daki sorunları çözmek için ortak adım atmaya yanaşmadı. Küresel ekonomik krizi görüşmek üzere pazar günü Brüksel'de toplanan liderler Orta ve Doğu Avrupa'daki üye ülkelere, 230 milyar dolarlık acil yardım paketi önerisini reddetti. Macaristan tarafından gündeme getirilen öneri, Almanya'nın muhalefeti üzerine çöktü. Almanya Başbakanı Angela Merkel, Doğu Avrupa ülkelerine Almanya ve diğer üye ülkelerin yardım etmeye hazır olduklarını söyledi ancak bölge için büyük bir yardım fonu yaratılması önerisine karşı çıktı.

KORUMACILIK KAYGISI
Zirveyi başarısız olarak niteleyen İngiliz Guardian gazetesi Avrupa'nın karşı karşıya olduğu zorlukları "Avrupa'nın fay hatları" adı altında üç maddede topladı. Buna göre fay hatlarından ilkini Fransa'nın başını çektiği, Fransız ve Avrupa sanayisi ve istihdamı koruma kampanyasına İngiltere, Almanya, Orta Avrupa ve Avrupa Komisyonu karşı çıkması oluşturuyor. Orta Avrupa'nın bazı kesimlerinde mali çöküş yaşanacağı korkusunun, Avusturya, İtalya ve İsveç'te büyük bankaları eritebileceğine dikkat çeken gazeteye göre euro kullanmayan ülkeler, krizle mücadele politikalarının Euro Bölgesi'ndeki ülkeler düşünülerek hazırlanmasından kaygı duyuyor.