kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Mart 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Enerji Bakanı Güler, petrol fiyatlarındaki düşüşün gaz fiyatına ilk çeyrekten itibaren yansıyacağını açıklamıştı.

Seçim öncesi indirim de zam da yok

OLCAY AYDİLEK - ANKARA
02.03.2009
TEDAŞ'ın alım fiyatı değişmediği için elektriğe yılın ilk yarısında zam ve indirim beklenmiyor. BOTAŞ ise mayıs ayında doğalgazda ciddi indirim mesajı verdi..
Elektriğe, 29 Mart yerel seçimleri öncesinde indirim yapılmayacağı kesinleşti. Türkiye Elektrik Ticaret ve Taahhüt A.Ş (TETAŞ), merakla beklenen yeni toptan elektrik tarifelerini, 27 Şubat Cuma günü Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) onayına sundu. TETAŞ, dağıtım şirklerine satacağı elektriğin toptan satış fiyatını değiştirmedi, sabit tuttu. TETAŞ yetkileri, toptan elektrik birim satış fiyatının 12.63 Kuruş olarak aynen devam edeceğini belirtti. Yetkililer, EPDK'nın onaylayacağı yeni toptan elektrik satış tarifesinin 1 Nisan'dan geçerli olarak uygulamaya gireceğini vurguladı. Dağıtım şirketlerinin, toptan alım fiyatları değişmediği için elektriğe yılın ilk yarısının sonuna kadar zam yapması beklenmiyor. İndirim de söz konusu olmayacak.

SEÇİM YATIRIMI ELEŞTİRİSİ
Öte yandan BOTAŞ Genel Müdürü Saltuk Düzyol, petrol fiyatlarının düşük seviyelerde kalmaya devam etmesi nedeniyle mayıs ayında doğalgazda ciddi bir indirim yapabileceklerini bildirdi. İndirimin oranının döviz kurlarına da bağlı olacağına işaret eden Düzyol, doğalgaz fiyatlarındaki indirim konusunda zaman zaman 'seçim yatırımı yapılıyor' şeklinde eleştiriler yapıldığını anımsatarak, "Seçim yatırımı yapıyor olsaydık Mart ayı başından itibaren geçerli olacak şekilde yapardık bu indirimi" dedi. Düzyol, maliyet bazlı fiyatlandırma çerçevesinde satış fiyatlarını belirlediklerini, bunun dışında fiyat indirimlerinde herhangi bir amaç taşımadıklarını bildirdi.