kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Mart 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Nortel Netaş'ı krize karşı savunma sanayi ve Pentagon korudu

02.03.2009
Ar-Ge'ye 23 yılda 272 milyon dolar ayıran Nortel Netaş, Pentagon ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ürettiği projelerle krizde rahat edenlerden..
Araştırma ve Geliştirme alanında 36 yıllık tarihi ile en eski firmalarından biri olan Nortel Netaş'ı ABD ve Türkiye'deki savunma sanayi talepleri korudu. Savunma Sanayisi alanında birçok yazılım projeleri olan şirket ulusal ve uluslararası firmalar ile çalışıyor. Şirketin en ilginç projesi Pentagon'un yüksek güvenilirlikli, ses ve veri iletişimini sağlayan çoğul ortam ağ sistemini geliştirmesi. Türk Silahlı Kuvvetleri'nden de hatırı sayılır bir miktarda proje alan Nortel Netaş, başta Türk Telekom ve Türk Silahlı Kuvvetleri olmak üzere, servis sağlayıcılar ve kurumlar için ağ ve iletişim çözümleri kuruyor. Aynı zamanda Avrupa, Ortadoğu, Uzakdoğu, Bağımsız Devletler Topluluğu ve Afrika ülkelerinde de faaliyetleri var. Bu bölgelerde iletişim şebekelerinin tasarımı, işletilmesi ve pazarlanması konusunda hizmet veriyor.

'KRİZE NAKİTLE GİRDİK'
Bu ve buna benzer projeler ile krize sağlam giren Nortel Netaş'ın Genel Müdürü Müjdat Altay, bu alanda 2004'te Nortel Global'in Türkiye'de düğmeye bastığını belirtiyor. Altay, "2004 yılında ar-ge projelerine hız kazandırdık. Nortel'in sekiz küresel laboratuarından biri olduk. Türkiye artık 1990'lardaki gibi sadece donanım üreten bir ülke değil. Kutu üretip satmıyoruz" diyor. Nortel'in uluslararası anlamda zorda kalmasından etkilenmediğini de söyleyen Altay krize nakitle girdiklerinin de altını çizdi.

36 yıl Nortel Netaş, Ar-Ge'ye 1973'te başladı
Firma Ar-Ge harcamalarına, 1996 yılından bu yana toplam 271.8 milyon dolar harcamış

2008 3.çeyrek yazılım ihracatı rakamı ise, 52.8 milyon dolar

2008 3.çeyrek yazılımın toplam ciroya oranı yüzde 53