kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Şubat 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
TSK, 20 Şubat’ta, Ağrı Dağı’nda rahatsızlanan iki dağcının DAK Timi tarafından kurtarıldığı açıklandı. AA

TSK'dan Türk'e Kürtçe uyarısı

ANKARA
28.02.2009
Genelkurmay, TRT 6'ya (Şeş) destek verirken, TBMM'de Kürtçe konuşan DTP'li Türk için "Yargının harekete geçmesi doğaldır" dedi..
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), 1.5 aydır yayında olan TRT'nin Kürtçe kanalı TRT 6'ya ilişkin suskunluğunu bozdu. Genelkurmay Başkanlığı, "Üniter devlet ve ulus devlet yapısına zarar vermeyecek tedbirleri de göz önüne almak kaydıyla devlet kültürel alanda bazı açılımlarda bulunabilir" diyerek Kürtçe yayına destek verdi. Genelkurmay İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, haftalık olağan basın toplantısında TBMM'de Kürtçe konuşma yapan DTP Eşbaşkanı Ahmet Türk'e üstü kapalı uyarıda bulundu. Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğu hatırlatan Metin Gürak, "Herkesin anayasa ve yasalara uygun şekilde hareket etmesi gerekir. Hukuk devletinde yasalara aykırı hareket edenler karşısında yargının harekete geçmesi de doğal bir husustur" dedi.

HAFTANİN'DE ÇATIŞMA
Gürak, PKK'yla mücadeleye yönelik Erbil'de kurulacak üçlü mekanizmaya ilişkin de alt komiteye bağlı bir büronun Erbil'de faaliyet göstermesi için çalışmaların devam ettiği ancak henüz sonuçlanmadığını ifade etti. 13 Şubat'ta PKK'nın Haftanin Kampı'nda teröristler arasında çıkan çatışmayı doğrulayan Genelkurmay İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Gürak'ın açıklamasına göre olay, bir gruptan diğerine kaçan 3 PKK'lının infaz edilmesiyle başladı. Haftanin'deki iki PKK'lı grup arsında çıkan çatışmada 20 terörist öldü. 3 terörist ise kaçarak güvenlik güçlerine teslim oldu. Genelkurmay, benzer bir çatışmanın geçtiğimiz hafta Kuzey Irak'taki Mahmur Kampı'nda yaşandığını duyurdu.

GİRESUN FİRKATEYNİ ADEN'DE
Gürak'ın verdiği bilgilere göre 17 Şubat'ta Somalili korsanlarla mücadele etmek üzere Aden Körfezi'ne hareket eden TCG Giresun firkateyni iki gün önce bölgeye vardı. Türk askerinin şu ana kadar korsanlarla herhangi bir sıcak temasa girmediği belirtildi.