kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Şubat 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
LADİN DAVASINDAKİ DELİLLER Ajan Monteilh’in kaydettiği konuşmalardan birisi de geçtiğimiz hafta tutuklanan Ahmedullah Sais Niyazi’ye aitti. ABD vatandaşlığına başvuran Niyazi, yalan beyanla suçlanıyor. Ladin’in sağ kolunun kayınbiraderi olan Niyazi, terör örgütleriyle ilişkisi olmadığını, terör örgütü üyelerini tanımadığını söylemiş.

'FBI beni camilere casus olarak soktu'

28.02.2009
11 Eylül saldırılarından sonra Müslümanlar'ı sıkı takibe alan FBI'nın camilere casus soktuğu ortaya çıktı. Bir davada tanık olan "cami casusu", radikal konuşmaları nasıl teybe kaydettiğini anlattı..
"Olağan şüpheli" muamelesi gören Amerikalı Müslümanlar'ın nasıl adım adım casuslarca izlendiğini, öfkeli bir tanık ortaya çıkardı... Craig Monteilh (46), casusluk yaptığı "terör zanlısı Müslümanlar"la aynı kategoriye alınıp zan altında kalınca bu gerçeği basına anlattı. Bir gazeteye verdiği röportajda, Haziran 2006-Kasım 2007 tarihlerinde Faruk El Aziz kod adıyla Müslüman kılığına girerek camilere sızdığını söyledi. Asli görevi, camilerdeki radikal cemaat arasında geçen "terörü destekleyen, cihad çağrısı yapan, binaların ya da kalabalık alışveriş merkezlerinin bombalanması" gibi konuşmaların kaydedilmesiydi.

'HER ŞEYİ FBI İÇİN YAPTIM'
Eski ajan Monteilh, bunları bir terör zanlısının davasında adı, "delil konuşmaları kaydeden ve bir İslam merkezinin üyelerine birlikte terörist faaliyete katılma çağrısı yapan kişi" olarak geçince anlatıverdi! Mahkeme kayıtlarında hakkında geçen bu ifadeyi temizlemek için ortaya çıktığını söyleyen Monteihl, "Ben terörist değil, FBI ajanıydım" dedi. FBI, açıklama yapmadı.