kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Şubat 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Sinemalarda bu hafta

Giriş Saati : 27.02.2009 09:13
Güncelleme : 27.02.2009 20:36
Yeni Haber
Bu haftanın en çok konuşulan filmi kuşkusuz, En İyi Film dahil olmak üzere sekiz dalda Oscar kazanan Slumdog Millionaire. Gösterime giren diğer filmler, Umut, Zoraki Tatil, İki Çizgi, Hayallerin Peşinde (Revolutionary Road) ve Gölgesizler..
Milyoner (Slumdog Millionaire)

Tür: Dram
Yönetmen: Danny Boyle
Oyuncular: Dev Patel, Anil Kapoor, Saurabh Shukla, Raşendranath Zutshi

Jamal Malik, Mumbai'nin gecekondu mahallelerinden birinde yaşayan 18 yaşında bir yetimdir. Hindistan'da katıldığı 'Kim Milyoner Olmak İster?' yarışmasında 20 milyon rupe kazanmasına sadece bir adım kalmıştır. Ama şova ara verildiğinde, bir sokak çocuğunun bu kadar büyük başarıyı ancak hileyle kazanabileceğinden şüphe edilir ve tutuklanır. Suçsuzluğunu kanıtlamak için yaşamını anlatmaya başlar.



Hayallerin Peşinde

Tür:
Dram
Yönetmen: Sam Mendes
Oyuncular: Leonardo DiCaprio, Kate Winslet, Kathy Bates, Michael Shannon

Frank ile April, Revolutionary Road'daki evlerine taşındıklarında Frank sinirleri bozulan bir erkeğe dönüşürken, April de mutsuz bir ev kadını olur. April cesur bir plan yapar: Lüks ve konforu bırakıp Paris'in bilinmeyen dünyasına gideceklerdir.


Umut

Tür: Dram
Yönetmen: Murat Aslan
Oyuncular: Fikret Hakan, Zafer Algöz, Selim Erdoğan, Zeynep Tokuş

Yurtdışında hapis yatan Yılmaz, köyüne döndüğünde yuvası paramparça olmuş, bebekliğinden beri görmediği altı yaşındaki oğlu Umut kendisine yabancılaşmıştır. Yılmaz, bu kez oğlunu tümüyle yitirme tehlikesiyle karşı karşıya gelir.



Gölgesizler

Tür: Dram
Yönetmen: Ümit Ünal
Oyuncular: Selçuk Yöntem, Taner Birsel, Ertan Saban, Arsen Gürzap

Köyün eski berberi Cıngıl Nuri yıllar önce ortadan kaybolmuştur.
Yeni berber onun dükkânını kiralar, işletmeye başlar. Muhtar, tuhaf kayıplarla uğraşıp durmaktadır. Köyün en güzel kızı, Güvercin, hiçbir iz bırakmadan kaybolmuştur. Durduk yerde Cıngıl Nuri çıkıp geliverir. Anlaşılmayan olaylar köylülerin başını döndürür.


Zoraki Tatil

Tür: Komedi
Yönetmen: Seth Gordon
Oyuncular: Vince Vaughn, Reese Witherspoon, Robert Duvall, Jon Favreau

Şortlarını ve güneş gözlüklerini valizlerine yerleştirip havaalanının yolunu tutan Brad ve Kate, tüm uçuşların iptal olmasına neden olan amansız sis yüzünden San Fransisco havaalanında kapana kısılırlar. San Francisco dışına çıkamadıklarını tüm şehre ve her ikisinin ailelerine yerel TV'den duyururlar. Hiçbir kaçışları ve mazeretleri kalmadığından tatil ailelerin ziyaretine dönüşecektir.



İki Çizgi

Tür: Dram
Yönetmen: Selim Evci
Oyuncular: Gülçin Santırcıoğlu, Kaan Keskin, Zeynep Aydın, Özgül Koşar

İstanbul'da yaşayan genç bir çiftin öyküsünün anlatıldığı filmde, iş kadını olan Selin, kendisinden yaşça küçük fotoğrafçı sevgilisi Mert ile birlikte yaşamaktadır. Yaz dönemidir ve çift otomobilleriyle güneye doğru yola çıkar. Selin ve Mert, birbirinin aynısı günlerin ardından çıktıkları bu yolculukta, şehirden uzaklaştıkça, farkında olmadıkları bir şekilde ilişkileri ile oynamaya başlar.


Limon Ağacı

Tür: Dram
Yönetmen: Eran Riklis
Oyuncular: Hiam Abbass, Doron Tavory, Ali Suliman, Rona-Lipaz Michael

Limon ağaçlarını korumak için İsrail devletiyle mücadele eden Filistinli Selma'nın hikâyesi. Duvarın İsrail tarafına İsrail Savunma Bakanı bir villa inşa edince, ulusal güvenliği tehdit ettiği gerekçesiyle Selma'nın limon bahçesinin yıkılmasına karar verilir. Hakkını ve limon ağaçlarını korumak için elinden geleni esirgemeyen Selma'nın davası uluslararası bir hadiseye dönüşünce her şey karmakarışık olur.