kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Şubat 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Ölen 4 Türk'ün kimliği açıklandı

AA
Giriş Saati : 27.02.2009 16:33
Güncelleme : 27.02.2009 23:28
Yeni Haber
THY, Hollanda'daki kazada ölenlerden 4 Türk'ün kimliğini açıkladı. Kazada, pilotlar Hasan Tahsin Arısan, Murat Sezer ve Olgay Özgür ile kabin ekibinden Ulvi Murat Keskin yaşamını yitirdi...
Türk Hava Yolları, Hollanda'da meydana gelen kazada ölen Türklerin kimlikleriyle ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, şöyle denildi:"25 Şubat 2009 tarihinde Tk 1951 sefer sayılı İstanbul-Amsterdam uçağının inişi sırasında meydana gelen kazada 4 mürettebattan olmak üzere 9 kişi hayatını kaybetmiştir.

Kazada kokpit ekibinden Hasan Tahsin Arısan, Murat Sezer, Olgay Özgür ile kabin ekibinden Ulvi Murat Eskin yaşamını yitirmiştir.

Kazada hayatını kaybedenlerin cenazeleri Hollanda makamlarının tesliminden sonra özel bir seferle Türkiye'ye getirilecektir. Seferin ne zaman düzenleneceği daha sonra bildirilecektir.

Türk Hava Yolları tarafından kazada hayatını kaybeden mürettebat ve yolcularımızın yakınlarına ilk etapda 50 bin Euro, hastanede yatarak tedavi görenler için ise 5 bin ila 10 bin Euro ödeme yapılacaktır. Bu konuda ilgililer Aile Destek Hattının +90 800 219 80 35 nolu telefonundan bilgi alabilirler.

Yaşanan olaydan dolayı büyük üzüntü yaşayan Türk Hava Yolları ailesi olarak kazada yaşamını yitiren mürettebatımıza ve yolcularımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz."


ÖLEN İKİ AMERİKALI BOEİNG TEKNİSYENİ

Öte yandan ölen 4 Amerikalıdan ikisinin Boeing teknisyeni olduğu bildirildi.
Kaza yapan uçakta bulunan dört Boeing teknisyeninden ikisinin öldüğü, birinin hastanede tedavi altında olduğu ve birinin durumunun henüz öğrenilemediği Boeing tarafından doğrulandı.