kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Şubat 2009, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Sevilay YÜKSELİR
SEVİLAY yazıyor

Altı aydan beri saklanan belge

Bugünkü ilk yazımda CHP'li Mehmet Sevigen'i koltuğundan eden Selenium pazarlığına dair çok ilginç iddiaları paylaşacağım sizlerle. Genel Merkez'e yakın bir partili haber kaynağıma göre bu işin perde arkası kamuoyuna yansıdığı gibi değil. İddiaya göre, söz konusu belge AKP'li Şaban Dişli olayının patlak vermesinin hemen ardından CHP'nin tüm üst düzey yöneticilerine ulaştırılmış ancak bu ihbara Genel Sekreter Önder Sav dışında hiçbir yönetici itibar etmemiş. Güya Deniz Baykal Sevigen'e, "Nedir bu belge Mehmet?" sorusunu yöneltmiş yöneltmesine ama çok güvendiği ve yıllardır yanından ayırmadığı Sevigen'in verdiği savunma karşısında konunun parti içinde kapatılıp unutulmasını sağlamış. İddia bu kadarla kalsa iyi. Devam ediyor: "O belge Vatan gazetesine de aynı tarihlerde servis edildi. Aylarca yayınlanması beklendi ama yayınlanmadı. Neyse ki gecikmeli de olsa Vatan 1. sayfadan manşetine taşıdı haberi."
İlginç değil mi? Eğer bu iddialar doğruysa mesleki açıdan hiç etik olmayan bir durumla karşı karşıyayız. O zaman sormak lazım: "Belgeyi aylar evvel ele geçirdiği iddia edilen Vatan gazetesi kamuoyuna yansıtmakta neden bu kadar gecikti?"
Acaba durum Sevigen'in iddia ettiği gibi mi? Yani, Zafer Mutlu bu belgeyi Bakırköy Belediye Başkan Adayı yapılmasını arzu ettiği yakını, hemşerisi Erdoğan Toprak'ın aday gösterilememesi üzerine mi yayınladı yoksa Mutlu'nun Eyüp ilçesinde gözünü diktiği belediye arazisindeki imar değişikliği talebi mi işi bu hale getirdi?
Muhakkak duymuşsunuzdur. Eyüp'ün 3 dönem üst üste belediye başkanlığını yapan Sevigen'in köylüsü Ahmet Genç 2009 seçimlerinde AKP tarafından diskalifiye edildi. Diskalifiye edileceğini aylar öncesinden sağır sultanın bile duyduğu Genç'e, CHP'nin o tarihlerdeki ağır topu olan Sevigen'den "Çaktırma CHP'den aday yapabilirim seni" sinyali geldi. (Sevigen'in bu iddiayı yalanlaması zor. Çünkü google'a girip bir araştırma yaparsanız bu konuda yazılmış çizilmiş onlarca haberle karşılaşırsınız.) Haber kaynağım iddiasını devam ettiriyor:
" Zafer Mutlu ve Sevigen'in kesiştiği nokta Bakırköy değil, Eyüp'tür. Eğer Sevigen verdiği sözü tutabilseydi Ahmet Genç'in adaylığı konusunda, bugün yaşadığı travmayı yaşamamış olacaktı. Çünkü, Genç'in CHP'den aday olması Mutlu'nun kaybettiği kızı adına kurduğu Kemerburgaz'daki kaçak okul için imar planı değişikliği yaptırma girişimlerinin bir parçasıydı. Ancak bu işi sonuçlandıracağına yüzde yüz inandığı Sevigen'in girişimleri sonuçsuz kalınca Mutlu'nun planları suya düştü. Hal böyle olunca da, Sevigen'e, 'Sana güvendim Deniz Bey'e bile rica etmedim. Bilseydim başka kanallardan bu işi çözüme ulaştırırdım' dedi. Böylece Selenium belgesini aylar sonra da olsa yayınlayarak 'İntikam soğuk yenen bir yemektir' lafının altını bir kez daha kalın kalın çizmiş oldu!"


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın