kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Şubat 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Fare kafalı çeşme başı

'Yüzyılın açık artırması' Paris'te başladı

23.02.2009
Picasso gibi ünlü ressamların tablolarının da bulunduğu Saint Laurent-Berge ortaklığının koleksiyonunun satışı 3 gün sürecek..
Dünyaca ünlü İngiliz Christie's Müzayede Evi'nin düzenlediği, Yves Saint Laurent ve ortağı Pierre Berge'nin ünlü koleksiyonunun satışı dün akşam başladı. Paris'in tarihi "Grand Palais" salonlarında başlayan ve 3 gün sürecek etkinlik, "yüzyılın müzayedesi" olarak tanımlanıyor.

ÇİNLİ VAKFA RET
Öte yandan Paris Mahkemesi, Çinli bir vakfın, biri tavşan diğeri fare kafası şeklindeki 2 antika bronz çeşme başının satışının engellenmesi için yaptığı başvuruyu, müzayede başlamadan çok kısa bir süre önce reddetti. Vakıf, 1860'taki savaşta, İngiliz ve Fransız askerlerin, Kral Sarayı'ndan bu tarihi eserleri yağmaladıkları gerekçesiyle, satışın engellenmesini istemişti. Dünyanın dört bir yanından gelen zengin antika meraklılarının büyük ilgi gösterdiği müzayedede, ilk olarak ünlü İtalyan ressam Edgar Degas'ın bir tablosu 380 bin euro'dan telefonla alıcı buldu. Yves Saint Laurent'in aynı zamanda hayat arkadaşı olan Pierre Berge ile birlikte Paris'te yaşadığı 2 apartmanda toplanan parçalar, en özel ve en önemli eserleri oluşturuyor. Koleksiyondaki, 50 yıl boyunca biriktirilen, aralarında Picasso ve Matisse gibi ünlü ressamların tablolarının da yer aldığı yaklaşık 730 eserden en az 300 milyon euro gelir elde edilmesi bekleniyor. Bir süre önce ölen Yves Saint Laurent, koleksiyondaki payını Pierre Berge-Yves Saint Laurent Vakfı'na bağışlamıştı. Berge de bu çok nadide koleksiyonu satışa sunarak sağlanan gelirle AIDS'e karşı mücadele için yeni bir vakıf kurmaya karar vermişti.