kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Şubat 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Mendilci çocuklar okullarına kavuştu

Nergis DEMİRKAYA / ANKARA
23.02.2009
MEB tarafından başlatılan yeni projeyle, parçalanmış aile, göç, yoksulluk gibi nedenlerle okuldan mahrum kalmış çocuklar telafi eğitimine alınıyor..
Ali, Hicran, Mahzun, Deniz... Onlar ilgisizlik, parçalanmış aile, göç, yoksulluk gibi nedenlerle okulu bırakmış veya hiç gidememiş çocuklar. Yaşıtları okula gidip sokakta oyun oynarken onlar aile ekonomisine katkıda bulunmak için ya kâğıt mendil satıyor ya da kardeşleriyle çöp topluyordu. Artık onların geleceğe dair beklentileri çok fazla olmayan bu çocukların şimdi farklı bir hayat kurma hayali için yeni bir şansları var.

KAPI KAPI İKNA TURLARI
Milli Eğitim Bakanlığı'nca başlatılan Yetiştirici Sınıf Eğitim Programı ile çeşitli nedenlerle okulu bırakmış zorunlu eğitim çağındaki çocuklar telafi eğitimine alınıyor. Kapı kapı dolaşılarak tek tek ikna edilen ailelerin ardından çocuklar eğitim durumlarına göre hazırlanmış özel sınıflarda 20-36 hafta ders görecek. Ekim ayında ilk adımları atılan proje bütün Türkiye'de uygulanmaya başlandı. Ankara Altındağ'daki üç sınıfta bu kapsamda 10-14 yaş arasında okulu bırakmış veya hiç gitmemiş 34 öğrenci eğitim görüyor. n İlkokul 1'den terk 14 yaşındaki Turgay, Kızılay'da mendil satıp kardeşleriyle çöp toplarken 10 gündür okullu. 9 kardeşli Turgay öğretmen olmak istiyor. n Babası cezaevine girdikten sonra annesinin terk ettiği Mahsun Güloğlu (13) ise okula geç başladı. Anneannesinin sakat maaşı ile geçinmeye çalışan Mahsun'un hayalinde 9 öğretmenlik var. n Telafi eğitimine katılan Deniz (14) ve Hicran (12) ise yoksulluk nedeniyle okula hiç gidemeyen iki kız kardeş. Babalarının balon satışından getirdiği günlük 8 lirayla geçinmeye çalışan Deniz ve Hicran doktor ve öğretmen olmak istiyor.