kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Şubat 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'Korktukları için milleti tehdit etmeye başladılar'

ŞENOL ATEŞ - ANKARA
24.02.2009
Baykal, Şahin'in sözlerini "Korkuyorlar, korktukları için de milleti tehdit ediyorlar" diyerek eleştirdi. CHP ve MHP milletvekilleri de Şahin'le ilgili soru önergesi verdi..
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in "Hükümetimizle kavga eden, zıtlaşan yerel yönetimler her projelerini Ankara'dan geçiremiyor" sözlerine sert tepki gösterirken, TBMM'de de üst üste soru önergeleri verildi. Baykal, Şahin'in sözlerinin yerel seçim öncesi AKP hükümetinin içine girdiği paniği yansıttığını belirterek, şunları söyledi: "Onlar böyle bir kaygıyı yaygınlaştırmak istiyorlar. Bu içine girdikleri paniği yansıtıyor. Korktular, telaşlandılar. Artık demokrasi dışı ve demokratik sorumluluk dışı sözler söylemeye başladılar. Tehdit etmeye başladılar. Hatırlarsanız. Turgut Özal da bu tehditleri yapmaya başladığı zaman gitmeye başlamıştı. Seçmeni korkutmak istiyorlar." Şahin'in sözleriyle ilgili olarak CHP milletvekilleri Rahmi Güner, Hüsnü Çöllü, Ahmet Ersin ve Şevket Köse ile MHP milletvekili Mehmet Şandır da Meclis Başkanlığı'na soru önergesi verdi. Şandır, soru önergesinde, Şahin'e, "Mahalli seçimler öncesinde vatandaşları tehdit mi ediyorsunuz?" diye sorarken, MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural "Belediyeler arasında ayrımcılık yaptıkları ortaya çıktı" dedi. CHP'lilerin önergelerinde şu ifadeler yer aldı:

* Rahmi Güner: Yurttaşlarımızın iktidar partisine oy vermemeleri halinde, hizmet alamayacağını ifade etmeniz, Adalet Bakanlığı makamına olan güveni zedeledi.

* Hüsnü Çöllü: Seçimlere yaklaşık 1 ay kala, iktidar olanaklarıyla vatandaşların oylarının yönlendirilmeye çalışılması etik mi?

* Şevket Köse: Bu hükümet politikası mı?

* Ahmet Ersin: Şahin, demokrasi dışı, gözdağı ve tehdit içeren sözlerinden sonra, artık o koltukta oturmamalıdır.

CANİKLİ SAVUNDU
Basın toplantısı düzenleyen AKP'li Nurettin Canikli ise Şahin'e destek vererek, "Sayın bakan, bir realiteden bahsediyor. İktidar ile proje anlamında zıtlaşan belediyelerin işlerinin sonuçlanmasının zorluğunu anlatıyor. Yoksa muhalefet belediye yönetimlerine farklı muamele edildiğini söylemiyor" dedi.