kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Şubat 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Erdoğan Mardin’deiki evi ziyaret etti.

'İşsizliğe çaren varsa açıkla'

Ergun AKSOY /ANKARA
24.02.2009
Erdoğan, işsizlik konusunda hükümeti eleştiren muhalefete "Eğer işsizliğe çaren varsa açıkla, yerine getirmeyen Tayyip Erdoğan varsa siyaseti bırakmaya hazırım" yanıtı verdi..
Başbakan Tayyip Erdoğan, miting programının 15'inci durağı Mardin'de, meydanlarda hükümeti işsizlik konusunda sert dille eleştiren CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye meydan okudu. Erdoğan, "Eğer işsizliğe bir çaren varsa açıkla... O çareyi eğer yerine getirmeyen bir Tayyip Erdoğan varsa siyaseti bırakmaya hazırım. Ama çözüm üret" dedi. "Baykal, Mardin'e kaç kere geldi? Bahçeli geldi mi" sorusuna meydandan "Hayır hiç gelmedi" yanıtı alan Erdoğan, Şimdi de televizyona davet ediyor. Mardin'e gel Mardin'e..." diye yüklendi.

KUŞ KAFASI
Baykal'ın gösterdiği "Deniz Feneri Dosyası"nı "Son günlerde kırtasiyecidükkânından kırmızı dosya vermişler. Sayın Baykal. Elinde belge varsa; yargının yolu sana açık, git" sözleriyle eleştiren Erdoğan, "Mardin'in bir atasözü var. Kuş kafasından kavurma olmaz. Bunlardan da iktidar olmaz" dedi. Erdoğan, işsizlik rakamları ile hükümeti eleştiren Bahçeli ve Baykal'a şöyle meydan okudu: "Tüm dünya küresel mali finans krizi geçiriyor. Türkiye de bu krizden etkileniyor. Biz göreve geldik, işsizlik oranı 10.7'ydi. Amerika'dan gelen bu dalga bizi de rahatsız etti. . Bunlar ortadayken, ikide bir bunu gündeme getirmek, bunun üzerinden siyaset yapmaktır. Burada söz veriyorum. İşsizliğe bir çaren varsa açıkla. O çareyi eğer yerine getirmeyen bir Tayyip Erdoğan varsa siyaseti bırakmaya hazırım. Zaten 29 Mart'ta boyunun ölçüsünü alacaksın." Artuklu Üniversitesi Rektörlük binası ile aynı binada bulunan Atatürk Kültür Merkezi'nin açılışını yapan Erdoğan daha sonra Ankara'ya döndü.