kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Şubat 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Tamay Bulut Özvatan'ın oynadığı film kısa film dalında Oscar aldı.

Oscarlı filmin Türk oyuncusu

Evrim ALTUĞ
23.02.2009
Kısa Film Oscar Ödülü, dokuz yaşındaki Türk oyuncu Tamay Bulut Özvatan'ın da oynadığı Alman filmi Oyuncak Ülke'ye (Spielzeugland) verildi. 14 dakikalık Alman filmi, suç, sorumluluk, küçük ve büyük yalanlar üzerine bir film. Özvatan'ın annesi Gönül Kırca, Berlin'den SABAH'ın sorularını yanıtladı.

* Oğlunuzun filmle ilişkisi nasıl sağlandı?
Aslında bir tesadüf sayılmaz. Sonuçta annesi film çalışmaları ve senaryo çevirmenliği yapmış bir çocuk Tamay. Filmle ilişkisi, benim film ve senaryo ilişkimle ilintili elbette. Bir dönem Alman televizyonu ZDF'ye senaryo çevirmiş ve TV prodüksiyonlarında (reji asistanı) çalışmıştım. Bir arkadaşım, Fatime Kahveci, bir senaryomu kısa film olarak çekmişti ve Tamay o filmde oynamıştı. İşte o filmde Tamay'la birlikte oynayan ve ayrıca Castingagentur'u olan profesyonel bir oyuncu Tamay'ın set disiplininden çok etkilenince onun dahil olduğu ajansa kaydolmasına neden oldu. 300 kadar çocuk içinden Tamay'da karar kılınıyor...

* Oğlunuz senaryoyu nasıl değerlendiriyor?
Hayır, Tamay senaryoyu değerlendirmiyor! O, yedi yaşındaydı film çevrildiğinde. Uyandım, haberleri açtım. Sonra onu öperek uyandırdım. Filmin Oscar kazandığını duyduğunda çok sevindi. O okuluna ben işime! Yolda düşündük; galiba kutlamalıyız dedik ve tam 25 tane tuzlu çörek satın aldık. Sınıf arkadaşlarıyla kutlasın diye.