kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Şubat 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
İTO seçimlerinde eski ve yeni başkanlar centilmence biraraya geldi. İTO Başkanı Yalçıntaş (sağda) rakip oldukları seçimlerde eski başkan Mehmet Yıldırım’a fark attı.

Yalçıntaş 7'de 7 yaptı, Yıldırım '0' çekti

Barış Ergin-Evrim Ergin
23.02.2009
Aynı güne denk gelen sanayi ve ticaret odası seçimlerinde iki sürpriz yaşandı. İTO'da eski başkan Yıldırım meclise giremezken İSO'nun 7.5 yıllık meclis başkanı Kavi aday olmadı..
Uzun süredir merakla beklenen İstanbul Ticaret Odası (İTO) seçimlerinden sürpriz sonuçlar çıktı. Dünya Ticaret Merkezi'nde yapılan seçimlerde 137 sandıkta, 257'si Meclis üyesi olmak üzere 604 üyenin seçimi için oy kullanıldı. Yıllarca İTO Başkanlığı yapan Mehmet Yıldırım girdiği 4 komitede seçilemeyerek meclise giremedi. Mevcut Başkan Murat Yalçıntaş ise girdiği 7 komitenin yedisini de kazandı. Murat Yalçıntaş, böylece yüzde 80'lik bir bölüme hâkim duruma geldi. Çağdaş Demokrat Liberal İş Adamları Grubu'nun Yürütme Kurulu Üyesi olan Mehmet Yıldırım listesi, 78 No'lu Konut İnşaatı Komitesi'nde, 547'ye karşı 317 oyla seçilemedi. Yıldırım'ın yer aldığı listeler, İnşaat Taahhüt, İnşaat Restorasyon ve 83 No'lu İnşaat Malzemeleri Meslek Komiteleri'nde başarılı olamadı. Geçen seçimde meslek komitesi'nde seçilemeyen İbrahim Çağlar, 61 No'lu Dokuma Meslek Komitesinde 47'ye karşı 248 oy alarak seçildi. 3 No'lu Et Ürünleri Meslek Komitesi'nde, İTO Yönetim Kurulu Üyesi Ali Kopuz'un yer aldığı liste 200 oyla, Ünlüer Et'in sahibi Önder Ünlüer'i de içeren ve 187 oy alan liste karşısında Meclis'e girmeye hak kazandı. Katılım rekoru kırılan bu seçimde resmi rakamlar açıklanmasa da 30 bine yakın oy bekleniyor. Seçimde Yalçıntaş'ın yönetimi fire verdi. Başkanla arası açık olan Ali Kopuz'un karşısına Yalçıntaş'a yakın olduğu belirtilen Önder Ünlüer rakip olarak çıktı. İTO yönetimindeki ikinci çatlak ise Şaban Dişli de yaşandı. Dişli, Mehmet Yıldırım'la ortak liste yaptı. Yönetim kurulları ve başkanlık seçimleri 28 Şubat'ta yapılacak.