kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
23 Şubat 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
MUCİZE GERÇEKLEŞTİ Kızının yaşama tutunmasını mucize olarak nitelendiren anne Kabacaoğlu, "Bu yaşadıklarımızı kitap ve film haline getireceğim. Geliriyle de vakıf kurup bu durumdaki insanlara yardım edeceğim" diyor.

Doktorlar 'yaşamaz' dedi, annesi yaşattı

Tuna ÇAM BURSA-SABAH
22.02.2009
Şofbenden zehirlenen üniversite öğrencisi Neslihan, annesinin olağanüstü çabasıyla hayata döndü. Komadan çıktığında ölçülemeyen IQ'su artık 52.....
Bursa'da 2001'de şofbenden sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek bitkisel hayata giren Neslihan Köse, tamamen kaybettiği zihinsel fonksiyonlarına yeniden kavuşmaya başladı. Neslihan kendisini bir an olsun yalnız bırakmayan annesi Dr. Hale Kabacaoğlu'nun okuduğu hikâye kitapları ve Mozart'tan çaldığı parçalar sayesinde yaşama döndü. Eskişehir Anadolu Üniversitesi Seramik Bölümü'nde öğrenim gören Neslihan Köse, 2001'de yılbaşını ailesiyle geçirmek için Bursa'ya geldi. O zaman 20 yaşında olan Neslihan, duş yapmak için girdiği banyodan uzun süre çıkmayınca anne Doç. Dr. Hale Kabacaoğlu ile baba ürolog Dr. Ahmet Köse, kapıyı kırarak içeri girdiklerinde tek çocuklarını baygın halde buldu. Anne ve baba, şofbenden sızan gazdan zehirlenen Neslihan'ın duran kalbini masajla çalıştırdı. Hastaneye kaldırılan Neslihan bitkisel hayata girdi.

ÖLÜM UYKUSUNDAN UYANDI
Hastanede doktorların 'yaşamaz' dediği, hatta organlarının bağışlanması için teklif sundukları anne Hale Kabacaoğlu, kızının yaşama döneceğinden hiç şüphe etmedi. Ankara'ya götürdüğü Neslihan aylarca yoğun bakımda yaşam mücadelesi verirken yanından biran olsun ayrılmayan Kabacaoğlu, 2 yıl süren mücadelenin ardından zihinsel fonksiyonlarının kaybeden kızını ölüm uykusundan uyandırmayı başardı. "Lorenzo'nun Yağı" filminden çok etkilendiğini ve kızına aynı yöntemleri uyguladığını belirten anne Kabacaoğlu şunları söyledi: "Neslihan'ın IQ'su dahi ölçülemiyordu. Hiçbir şeye tepki vermiyor boş boş bakıyordu. Geçmişe dair hiçbir şey hatırlamıyordu. Yürümeyi bile unutmuştu. Mesleğime ara verip tüm zamanımı kızımla geçirmeye başladım. Ona önce yürümeyi öğrettim, sonra ihtiyaçlarını karşılamasını. Evi anaokuluna çevirip yeniden okuma yazma öğrettim. Ve mucize gerçekleşti. Son yapılan ölçümde Neslihan'ın IQ'su 52 olarak belirlendi. Hayatımın en mutlu anıydı." Kızının yeniden hayata tutunmasıyla dünyanın en mutlu insanı olduğunu ifade eden Dr. Hale Kabacaoğlu, "Artık Neslihan'ın IQ'su 52, yani hafif zihinsel gerilik düzeyinde. Eğitilebilir, bağımsız yaşamını sürdürebilir halde. Ben ona bu eğitimi vererek, yarım kalan öğrenimini tamamlamasını istiyorum. Neslihan inanılması zor bir mucizeyi gerçekleştirdi" diye konuştu.