kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
23 Şubat 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Başbakan Tayyip Erdoğan, Adıyaman'da halka hitap etti.

'1 trilyonun hesabını ver'

Ergun AKSOY - Sırrıberk ARSLAN
23.02.2009
Erdoğan, düelloya davet eden Baykal'a "Önce sen Anayasa Mahkemesi'nin tescillediği 1 trilyonluk yolsuzluğun hesabını ver" dedi..
Başbakan Tayyip Erdoğan, kendisini televizyonda düelloya davet eden CHP lideri Baykal'a, Adıyaman'dan, "Benimle ne konuşacaksın, önce sen Anayasa Mahkemesi tarafından tescillenen 1 trilyonluk (1 milyon TL) yolsuzluğun hesabını ver" diye seslendi. Doğan Grubu ile ilgili "Şu anda bir CHP medyası var. O medyanın avukatlığını da Baykal yapıyor" diyen Erdoğan şöyle konuştu: "Maliye Bakanlığı bir inceleme yapmış, ortada bir netice var. Avukatlığı sana mı kaldı yahu? 29 Mart'ta bu millet Baykal'ın avukatlık belgesini yok edecek. Çamur siyasetini bırak, adil siyaset yap. Elinde dosyalarla iftira atamazsın. Sen önce Hazine'nin resmi yardımından yaklaşık 1 trilyonluk (1 milyon TL) yolsuzluk yaptın, Anayasa Mahkemesi bunu tescil etti, bunun hesabını ver. Benimle neyi konuşacaksın sen."

'HORTUM KESİLDİ'
Medyanın sesini kestikleri eleştirilerine "Böyle bir derdimiz yok. İktidara o yandaş medyayla iktidara gelmedik ki" diyen Erdoğan, "Hortum kesildi, sıkıntıları burada" şeklinde konuştu. İsim vermeden adı yolsuzluğa karışan CHP'li Mehmet Sevigen'i işaret ederek "Bize çamur atmak isterken, kendileri boğazlarına kadar batağa gömüldüler" dedi. Daha sonra Kahramanmaraş'a geçen Erdoğan buradaki konuşmasında medyayı eleştirdi. Erdoğan, "Kural tanımıyorlar, kanun tanımıyorlar. Meslek ahlakını ihlal ediyorlar. En küçük bir eleştiri karşısında hemen basın özgürlüğü deyip ortalığı velveleye veriyorlar" dedi.