kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
23 Şubat 2009, Pazartesi
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
Parmaklıklar Ardında'nın 'Savcı Tansel'i Neriman Uğur daha önce 'Yılan Hikayesi', 'Kırık Ayna' ve 'Melekler Adası gibi dizilerde de rol aldı.

Oyunculukta dişiliğin adı 'frikik vermek' değildir!

MUSTAFA KIZIL
22.02.2009
Parmaklıklar Ardında'nın yeni savcısı Tansel'i oynayan Neriman Uğur: 'Rol ne kadar dişilik istiyorsa o kadarını kullanırım. Ancak dişilik, magazin deyimiyle 'frikik' vermek değildir. Oyunculukta asıl hüner bunu bir bakışa, bir edaya taşımaktan geçer..
Onu, 'Yılan Hikayesi'nin hanım ağası olarak tanıdıkArkasından 'Kırık Ayna', 'Melekler Adası' gibi dizilerde kamera karşısına geçtiŞimdi de atv'nin sevilen dizisi 'Parmaklıklar Ardında'da Savcı Tansel olarak izleyicinin karşısına çıkıyor. Neriman Uğur'dan bahsediyoruzBirkaç bölüm önce 'Parmaklıklar Ardında'nın kadrosuna giren başarılı oyuncu 'Kaderde güzel Sinop'u görmek, rüzgârını içime çekmek, uygar insanlarını tanımak ve de Sabahattin Ali'nin dediği gibi Sinop Hapishanesi'nin duvarlarını yalayan o deli dalgalarla oyalanmak da varmış' diyor.

KADERDEN KAÇILMAZ
* 'Parmaklıklar Ardında' dizisine sonradan dahil olan oyunculardansınız. Kadroya nasıl dahil oldunuz?
Bu serüven için özetle 'Kaderden kaçılmıyor' da diyebiliriz. Dizi daha proje aşamasındayken ilk kadroda yer almıştım. Ancak bir şeyler oldu, dizinin ön hazırlıkları uzadı ve tiyatro çalışmalarım nedeniyle projede yer alamadım. Dizi devam ederken ikinci teklif geldi. Yine benim programımla çakıştı ve yine olamadı. Sonunda, yani üçüncü teklifte buluşma gerçekleşti.

* 'Savcı Tansel' karakterinden söz eder misiniz biraz?
Senaryoyu okuduğumda, onu, işine bağlı, mesleğini seven ve sorunları çözmek için yeni görev yerine gelen, ölçülü, duyarlı, kararlı yanları ve de zaaflarıyla yaşamın içinde birisi olarak yorumladım.

* Seyirciden gelen ilk tepkiler nasıldı?
Kısa bir zaman dilimi olmasına karşın tepkiler oldukça iyi. Daha şimdiden seyirci, hoşgeldiniz savcı hanım demeye başladı bile. Şaşırtıcı olsa da bu aynı zamanda dizinin izlenirliğinin yüksek olduğunu ve benim kabul edilmemin de buna paralel kolaylaştığının bir göstergesi olarak yorumlanabilir.

* Sizce 'Parmaklıklar Ardında' niye bu kadar çok sevildi?
Dizide, ülkemizde adına 'kader mahkumu'da denilen insanların yaşamları acıları, sevdaları, umutları, küçük mutlulukları işleniyor. Hele hele bu mahkumların kadın olması daha da dokunaklı. Genç kız, anne, sevgili ve arkadaş olarak ülkemiz kadınlarından küçümsenemeyecek bir bölümünün sıkıntıları, kederleri Sinop Hapishanesi'nden evlerin sarı solgun ışıklı küçük odalarında yankılanmakta.

HER DUYGU BİR TUTAM
* Canlandırdığınız kötü ve güçlü karakterlerde dişiliğiniz de göze çarpıyor.
Bir oyuncu üzerinde çalıştığı rolü şekillendirirken, lezzetli bir çıktı almak için hangi malzemeden ne kadar kullanacağını iyi tartmalıdır. Bir tutam kötülük, bir tutam sertlik kadar, bir tutam vicdan, bir tutam hüzün, bir tutam dürüstlük ve yeteri kadar da dişilik koyar. 'Tutamın' ve 'yeteri kadar'ın ölçüsü ise ustalıkta saklıdır. İşte ben de rol ne kadar dişilik istiyorsa o kadarını kullanırım. Ancak dişilik, yalnızca 'göstermecilik' magazin deyimiyle 'frikik' verme değildir.