kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Şubat 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Canikli: Uzlaşma mümkün görünmüyor

Giriş Saati : 19.02.2009 16:08
Güncelleme : 19.02.2009 20:14
Yeni Haber
AK Parti TBMM Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, Doğan Grubu'na Maliye tarafından yazılan 826 milyon liralık cezanın önceki cezalarda olduğu gibi bir uzlaşma imkanının olmadığını söyledi.

Canikli, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Halkalı Vergi Dairesi tarafından Doğan Holding'in 2004-2005 ve 2006 yıllarına ilişkin vergi inceleme raporu doğrultusunda yazdığı para cezası ile ilgili açıklamalarda bulundu. Canikli, Türkiye'de herkesin vergi yükümlülüğünü yerine getirmek zorunda olduğunu belirtti. Canikli, yazılan para cezası ile ilgili uzlaşma yoluna gidilmesi imkanının olmadığını ifade etti.

Canikli, holdinge verilen cezayla ilgili, "İmtiyazlı kimse yoktur, herkes vergisini öder, kimse vergi kaçıramaz. Kazandığını tam beyan eden ve vergisini zamanında ödeyen mükellefler önemlidir" dedi.

Doğan Grubu'nun yayın organlarında yer alan haber ve yorumlarla ilgili de "Başlı başına vergi rekortmeni olunması vergi kaçırmayacağı anlamına gelmez. Avrupada çok beyan eden mükellefler incelemeye alınır. Vergi kayıp kaçağının üretimin çok olduğu yerde aranması normaldir" şeklinde yorum yaptı.

MALİYEDEN AÇIKLAMA

Maliye Bakanlığı da, Doğan Holding nezdinde yapılan vergi incelemelerinin öteden beri uygulandığı gibi genel teammüllere, yasal usul ve esaslara uygun olarak yürütüldüğünü açıkladı.

Maliye Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, bakanlığa intikal eden bilgilerden hareketle, Doğan Holding nezdinde gelirler kontrolörleri tarafından 2003-2006 yıllarıyla ilgili vergi incelemesi yapıldığı ve sonucun mükellefe tebliğ edildiği bildirildi.

"Söz konusu inceleme sırasında Vergi Usul Kanunu'nun kaçakçılık suçları ve cezalarına ilişkin 359. maddesi kapsamında fiiller tespit edildiğinden, yapılan vergi tarhiyatının yanısıra, kanun gereği bu vergi tutarının üç katı kadar da vergi ziyaı cezası uygulanması cihetine gidilmiştir" denilen açıklamada, şöyle denildi:

"Bakanlığımızca vergi incelemeleri, ilgili denetim birimlerinin yıllık plan ve programları çerçevesinde yürütülmektedir. Vergi incelemeleri, ödenmesi gereken vergilerin doğruluğunu araştırmaya, beyana nazaran bir farklılık varsa bunu tespit etmeye, kayıt dışı ekonominin kayıt altına alınmasını sağlamaya yönelik olarak yürütülmektedir. Böylece, bir yandan vergi ödevine ilişkin olarak haksız rekabet önlenmeye çalışılırken, diğer yandan da alınması gereken vergilerin tahsil edilerek genel bütçeye aktarılması sağlanmaktadır. Doğan Holding nezdinde yapılan vergi incelemeleri de bakanlığımızın öteden beri uygulaya geldiği genel teamüllere, yasal usul ve esaslara uygun olarak yürütülmüştür."

Doğan Yayın Holding tarafından yapılan ve basında yer alan açıklama
tüm yasal yollara gidileceği başvurulacağı belirtildi.