kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Şubat 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Hazineden Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, hükümetin kriz konusunda çok stratejik, belli hedefleri gözeten, ülke imkânlarını dikkate alan ve genel ekonomik istikrarı koruyan bir yaklaşım sergilediğini ifade etti.

"IMF'den yeni perspektif bekliyoruz"

19.02.2009
Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Para Fonu IMF'den daha önce gündeme getirdikleri hususlar konusunda yeni bir perspektif beklediklerini, birkaç gün içinde görüş gelebileceğini söyledi..
27 Ocak'ta ara verilen Uluslararası Para Fonu (IMF) ile yeni bir stand-by düzenlemesine yönelik görüşmelerde yeni bir perspektif bekleniyor. Devlet Bakanı Şimşek, IMF ile ilişkiler konusunda gelinen noktaya ilişkin olarak "Biz, IMF tarafından daha önce gündeme getirdiğimiz hususlar konusunda yeni bir perspektif bekliyoruz" dedi. Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD)'nin sağlık sistemi incelemeleri Türkiye raporu toplantısına katılan Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, gazetecilerin Uluslararası Para Fonu ile ilişkiler konusundaki sorularını yanıtladı. Şimşek "O konuda gerçekten sizlerle paylaşılacak yeni bir şey yok. Biz daha önce gündeme getirdiğimiz hususlar konusunda IMF tarafından yeni bir perspektif bekliyoruz. Bize en azından görüşlerini ifade etmelerini bekliyoruz. O da muhtemelen önümüzdeki birkaç gün içerisinde gelir" dedi.

GELİR İDARESİ GÜÇLENECEK
Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, toplantıda yaptığı konuşmada da Türkiye'de potansiyel olarak daha fazla gelir elde etmenin mümkün olduğuna inandıklarını belirtti. Şimşek Gelir İdaresi Başkanlığının önümüzdeki dönemde çeşitli reformlarla güçlendirileceğini söyledi. Bakan Şimşek, kapasite kullanımı, sanayi üretimi, işsizlikte yaşanan gelişmelerin Türkiye'ye özgü olmadığını, bunu anlamak için The Economist dergisinin arka kapağına bakmanın yeterli olacağını ifade ederek, birçok ülkede kasım, aralık, ocak aylarında sanayi üretiminde yüzde 10 ile yüzde 30 arasında düşüş gösterdiğine işaret etti. "Çok ciddi önlemler aldıklarını ve almaya da devam ettiklerini'' dile getiren Şimşek, "Çok stratejik, belli hedeflere yönelik, ülke imkanlarını dikkate alan ve genel ekonomik istikrarı koruyan'' bir yaklaşımları olduğunu kaydetti.