kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Şubat 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kız kavgasında ölüm randevusu

Barış SÖZAL-Fatih ULAŞ-Mustafa KAYA / İSTANBUL
19.02.2009
Demokrasi Parkı'ndaki "konuşma" randevusunda çoğu liseli iki grup genç, bıçak ve sopalarla birbirine girdi. 18 yaşındaki Şehvaz Akan öldü, 12 genç gözaltında..
Kendisi okulu bıraktıktan sonra kız arkadaşının başka bir erkekle birlikte olduğunu öğrenen 18 yaşındaki Şehvaz Akan çılgına döndü. Kız arkadaşı ve birlikte olduğu E.İ.'yi konuşmak için Maçka Demokrasi Parkı'na çağırdı. Ancak parktaki 'konuşma' buluşmasına her iki taraf da arkadaşlarını getirince kan aktı. İki grup konuşmak yerine birbirlerine bıçak ve sopalarla saldırdı. Akan, boğazı kesilerek can verirken E.İ. göğsünden yaralandı. Kanlı buluşmanın bilançosu 1 ölü 2 yaralı olurken, polis 12 kişiyi gözaltına aldı.

ARKADAŞLARIYLA GELİNCE
Geçtiğimiz yıl Taksim Ticaret Meslek Lisesi'nde okuyan Şehvaz Akan, ekonomik nedenlerle okulu bırakarak Emirgan'da bir tatlıcıda çalışmaya başladı. Akan, 6 yaşından beri tanıdığı okuldaki kız arkadaşı B.K.'nin E.İ. ile arkadaşlık yapmaya başladığını öğrenince çılgına döndü. Akan önce internet aracılığıyla E.İ. ile tartışmaya başladı. Daha sonra ise konuşmak için önceki akşam 19.30'da Demokrasi Parkı'nda randevulaştı. Ancak iki taraf da arkadaşları ile birlikte gelince konuşmak yerine kavgaya tutuştular. Liseli gençler birbirlerine bıçak ve sopalarla saldırınca kan aktı. Çoğu 17 yaşından küçük ve lise öğrencisi olan kalabalığın bıçaklı sopalı kavgasında Şehvaz Akan sırtına, omzuna ve boğazına aldığı darbelerle yere yığıldı. Yine E.İ. göğsünden, Mesut Ç. (23) ise baldırından bıçakla yaralandı.

AKRABASI MAÇTA ÖLDÜRÜLDÜ
Taksim İlkyardım Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan 3 arkadaştan Şehvaz Akan, hastanedeki tüm çabalara rağmen kurtarılamadı. Asker olduğu öğrenilen Mesut Ç. daha sonra Gümüşsuyu Askeri Hastanesi'ne sevk edildi. Olayı öğrenerek hastaneye gelen Akan'ın yakınları sinir krizi geçirdi. Bu arada olay yerinde 2 ekmek bıçağı, kırık sopalar ve şişeler bulan polis kavgaya karıştığını belirlediği 12 kişi ile B.K.'yı ifadelerine başvurmak üzere gözaltına aldı. Tedavisi tamamlanarak taburcu edilen E.İ. de ifadesi alınmak üzere dün Şişli Asayiş Büro'ya götürüldü. Bu arada Akan'ın 3 yıl önce İnönü Stadı'nda oynanan Beşiktaş-Rize maçı sırasında kapalı tribünde çıkan kavgada bıçaklanarak öldürülen Cihat Aktaş'ın akrabası olduğu öğrenildi.
Haberin fotoğrafları