kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Şubat 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kışlık almanın tam zamanı

AA
Giriş Saati : 19.02.2009 14:20
Güncelleme : 19.02.2009 19:09
Yeni Haber
Kış sezonu biterken elinde ürün bırakmak istemeyen firmalar yüzde 70'lere kadar indirim yapmaya başladı.

Konya Tekstil Konfeksiyon Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (KOTİAD) Başkanı Bekir Dikici yaptığı açıklamada, ekonomik durgunluğun özellikle tekstil ve hazır giyim sektörünü olumsuz yönde etkilediğini söyledi.

Dikici, Konya'da faaliyet gösteren hazır giyim firmalarından bazılarının olumsuz ekonomik şartlara dayanamayarak kapandığını, pek çok firmanın da ayakta kalma mücadelesi verdiğini ifade etti.

Tekstil ve hazır giyim sektörünün içinde bulunduğu zor durumun bugünlerde kışlık giysilerde daha fazla indirim yapılmasına neden olduğunu dile getiren Dikici, şunları kaydetti:

''Bu rekabet ortamında ayakta kalmaya çalışan, ürününü paraya çevirmek isteyen satıcılar kışlık ürünlerde geçen yıllarda görülmeyen ölçüde indirime gitti. Kışlık ürünler sezon başında satılan rakamlardan yüzde 70'lere varan oranlarda düşük fiyatlardan satılıyor. Bayan bluzlar 15, kabanlar 40 TL'ye kadar düştü. Erkek ve bayan pantolonları 10, takım elbiseler ise 90-100 TL gibi fiyatlardan satılıyor. Kışlık giysilerde indirimlerde son nokta görülmüş durumda, yani kışlık giysi almanın tam zamanı. İhtiyacı olan vatandaşlarımıza bu olanağı iyi değerlendirmelerini tavsiye ediyoruz.''

Dikici, kışlık giysilerde indirimin bu yıl ekonomik krizin etkisiyle erken başladığı ve halen devam ettiğini belirterek, bu indirimin yaklaşık 15 gün sonra yazlık ürün sezonuna başlanmasıyla sona ereceğini sözlerine ekledi.