kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Şubat 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Okulun açılışını Vali Gökhan Sözer, Tayfun Beyazıt ve Mustafa Koç yaptı.

Atılan tohumlar meslek eğitimine tercihi artırdı

19.02.2009
Kocaeli'nde okul açan Koç Holding Başkanı Mustafa Koç, "Kriz döneminde bu işsizlikte kalifiye eleman sorunu yaşanıyor. Meslek liseleri bu açıdan önemli" dedi..
Koç Holding bünyesindeki Yapı Kredi Bankası, sosyal sorumluluk projesi kapsamında Kocaeli'nin Çayırova ilçesinde Yapı Kredi Kız Teknik ve Meslek Lisesi'ni dün törenle açtı. Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, 'Meslek Lisesi Memleket Meselesi' Projesi ile sosyal sorumluluk projelerini başlattıklarını anımsatarak, ekonomik kriz döneminde yüzde 13'e varan işsizlik oranında dahi kalifiye eleman bulunmasında sorun yaşandığına işaret etti. Bu nedenle açılan meslek liselerinin çok büyük önem taşıdığını vurgulayan Koç, kendisini geliştiren üretken bireylere iş dünyasında her zaman yer olduğunu da belirtti.

2 MİLYON TL HARCANDI
Koç Holding olarak başlattıkları sosyal sorumluluk projelerinde daha büyük bir ölçeği yakalayarak büyük bir katma değer yaratmak istediklerini kaydeden Koç, "Proje ile mesleki teknik eğitimin önemi konusunda farkındalık yaratmayı, devletle iş dünyası arasında işbirliği tohumlarını atmayı ve kalifiye işgücünün yetiştirilmesine katkıda bulunarak gençleri meslek eğitimine özendirmeyi amaçladık. Bu projenin başlamasıyla meslek liselerinin tercihinde ciddi artış kaydedilmiştir" dedi. Koç, Yapı Kredi'nin de projede çok önemli bir sorumluluğu üstlenerek 38 ilde bini aşkın meslek lisesi öğrencisine destek olduğunu vurguladı. Koç, "Ülkemizin kalkınması, AB'ye uyum sürecimizin kolaylaşması ve ekonomimizin gelişmesi için mesleki eğitimin önemini vurgulamaya her fırsatta devam edeceğiz'' diye konuştu. 24 derslikli okul 2 milyon TL'ye mal edildi.