kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Şubat 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"İş Bankası'nın bilançosunu 100 milyar $'a çıkaracağız"

19.02.2009
İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince "Bilançomuzu büyütmeye çalışıyoruz. En azından 100 milyar dolarları geçmemiz lazım. Daha 100'e gelemedik ama ulaşmamıza çok az kaldı" dedi..
İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, uluslararası talep canlanana kadar mevcudu muhafaza etmek gerektiğini belirterek, "Mevcudu muhafaza ederken doğada iki tür şey var; kimi canlılar kış uykusuna yatıyor, kimisi ise olabildiğince önlemlerini alıp geçirmeye çalışıyor. Krizi ikinci yöntemle geçirebilmenin hala yollarını aramamız gerekir diye düşünüyorum'' dedi. Özince "Belirsizlik Ortamında Yönetim Stratejileri'' başlıklı "İş'le Buluşmalar'' toplantısındaki konuşmasında Türk iş adamlarının ne yapacaklarını bir şekilde becerebilmesi gerektiğini vurguladı. İş Bankası olarak bazı eksikleri olsa da uzun vadede performanslarının iyi olduğunu kaydeden Özince "Türk menkul kıymetler borsasına kote bir banka olarak bilançomuzu büyütmeye çalışıyoruz. En azından 100 milyar dolarları geçmemiz lazım. Daha 100'e gelemedik. Yalnız çok az kaldı'' dedi. Özince, kredide gördükleri talebi mevduatta göremediklerini belirterek "Önceden varlığa dayalı menkul kıymet veya tahvil ihraç ediyorduk. Döviz kredisinde uzun vadeli kaynak bulmaya çalışıyorduk. Bu krizde maalesef bunları yapamaz olduk" dedi.

KENDİ SİCİLİMİZ VAR
İş Bankası olarak sicil affı kanununa harfiyen uyacaklarını kaydeden Özince "Ama İş Bankası bilindiği üzere kendi sicilini tutar. Takipteki kredilerle ilgili şuan bir sorunumuz yok. Takipteki kredilerin oranı yüzde 4.61. Bu rakam yaygın hizmet vermemizden kaynaklanıyor. Sorunlu kredileri birkaç istisna dışında satmıyoruz. Diğerleri sattığı için bilançoları daha yakışıklı duruyor" dedi.