kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Şubat 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Baş ba kan Re cep Tay yip Er do ğan, çeşit li te mes larda bu lun mak üze re An kara'ya ge len Hır va tis tan Baş ba ka nı Ivo Sa na der'i Baş ba kan lık Mer kez Bina'da res mi tö ren le kar şı la dı.

5 ülke enerjisini birleştirecek

ANKARA
19.02.2009
Erdoğan, Türkiye, Arnavutluk, Hırvatistan, Bosna-Hersek ve Sırbistan Karadağ arasında doğalgaz nakli konusunda nihai kararı, liderlerin vereceğini söyledi..
Başbakan Tayyip Erdoğan; Türkiye, Arnavutluk, Hırvatistan, BosnaHersek ve Sırbistan Karadağ'ın enerji bakanlarının, enerji nakli konusunu görüşmek üzere bir araya geleceklerini açıkladı. Erdoğan, Türkiye'den Balkanlar'a doğalgaz nakli konusunda nihai ka rarı, liderlerin vereceğini söyledi. Türkiye ile Hırvatistan arasında, ikili ilişkilerin geliştirilmesine yönelik stratejik işbirliği anlaşması, dış ticaret anlaşması, yatırımların karşılıklı teşviki ve korunması anlaşmasını tadil eden ek protokol, enerji bakanlıkları arasında enerji işbirliği mutabakat muhtırası ile çevre, doğa ve su alanında işbirliği anlaşması imzalandı. Anlaşmanın ardından Erdoğan, Hırvatistan Başbakanı Ivo Sanader ile basın toplantısında, Hırvat gazetecinin, "Adriyatik Denizi'ne doğalgaz hattıyla ilgili planlarınız nedir?" sorusunu yanıtladı.

GAZ SORUNUNA ÇÖZÜM
Erdoğan, Sanader ve Arnavutluk Başbakanı Berişa ile yaptığı görüşmelerde alınan kararı açıkladı, şunları söyledi: "Yeni bir adım olarak görüşmelerimiz çerçevesinde Arnavutluk Başbakanı Sayın Berişa ile de iki gün önce bir telefon görüşmemiz oldu. Buradan gerek Arnavutluk'a gerek Hırvatistan'a, Bosna-Hersek'e, Karadağ'a doğal gaz nakli mümkün olabilir. Bizdeki kapasite artışı sebebiyle bu noktada çalışmalarımız var. Bu ülkelerin bakanları bir araya gelmek suretiyle toplantı yapacak ve nihai olarak vereceğimiz kararlarla adım atacağız."