kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Şubat 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Atina şubesinin açılışını Bakan Ekren ve Genel Müdür Çağlar ile Büyükelçi Çelikkol birlikte yaptı.

Ziraat Yunanistan'daki ilk Türk bankası oldu

TARIK YILMAZ / ATİNA
18.02.2009
Ziraat Bankası'nın Yunan parlamentosunun karşısındaki Atina şubesinin resmi açılışı, Başbakan Yardımcısı Ekren'in katıldığı törenle yapıldı..
Yunan bankası National Bank of Greece'in (NBG) Finansbank'ı satın alarak Türkiye pazarına girmesinden 2 yıl sonra bu kez 145 yıllık bir Türk bankası olan Ziraat Bankası Yunanistan'da kapılarını resmen açtı. Ziraat Bankası'nın Aralık 2008'de hizmete giren Atina şubesinin resmi açılışını gerçekleştiren Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, iki ülke ilişkilerinde son yıllarda yaşanan olumlu gelişmelerle ticaret hacminin 3.5 milyar dolara çıktığına işaret etti. Ekren, "Ziraat Bankası, Yunanistan'da şube açan ilk Türk bankası oldu. Bu durum, Yunanistan'la ilişkilerin bizim açımızdan ne kadar önemli olduğunu ortaya koyuyor" dedi. Nazım Ekren, Atina'da resmi açılışı dün yapılan, Gümülcine'de de bugün gerçekleşecek olan Yunanistan'daki şubeler için 18 milyon euro sermaye getirildiğini belirtti. Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar, 18 milyon euronun Yunanistan'da faaliyet için gerekli asgari sermaye olduğunu vurguladı. Açılışa Türkiye'nin Atina Büyükelçisi Oğuz Çelikkol da katıldı.

İŞ HACMİ ARTACAK
Türkiye'nin Yunanistan'la son yıllarda gelişen ilişkisinin, ekonomik ve finansal alana da aynı doğrultuda yansıdığını ifade eden Ekren, Yunan bankalarının Türk bankacılık sektörünün önemli aktörleri haline geldiğini hatırlatarak, şunları dile getirdi: "Ziraat Bankası da küresel banka olma yolunda adımlar atıyor. Atina ve Gümülcine şubelerinin açılması da bu yönde atılmış adımlardır" dedi.