kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Şubat 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
5 BANKA 5.5 MİLYAR TL KÂR AÇIKLADI... 2008'de en yüksek kârı açıklayan banka Garanti oldu. Garanti Bankası 2008'de 1.9 milyar TL kâr açıklarken, onu Akbank 1.8 milyar TL, İş Bankası ise 1.5 milyar TL kârla takip etti. TEB 187, TSKB ise 119 milyon TL kâr açıkladı.
Büyük resim için tıklayın

Konuştura konuştura bankacıları solladılar

KERİM KARAKAYA
17.02.2009
Krize rağmen kârını katlayan Turkcell ve Türk Telekom'un kâr toplamı 6.3 milyar TL oldu. İletişimcilerin kârı, toplamda 5.5 milyar TL kâr açıklayan 5 bankayı kıskandıracak boyutta..
Küresel kriz şirketleri ne kadar etkiledi? Soruya net olarak cevap verebilecek en güvenilir kaynaklar elbette şirketlerin mali tabloları. Son günlerde açıklanmaya başlayan mali tablolarla şirketlerin karlılıkları da görülmeye başlandı. Dünyanın dev bankaları devlet desteği ile ayakta kalabilirken Türk bankaları kâr etmeyi sürdürüyor. Borsada halka açık olan ve mali tablolarını açıklayan 5 bankanın kâr toplamı 5.5 milyar TL'yi buldu. Vergi dairlerine gönderilen mali tablolara göre, Yapı Kredi 1.04 milyar TL, Vakıfbank 753.2 milyon TL, Halkbank ise 1 milyar TL kâr etti. Böylece ilk rakamlara göre, 8 bankanın kârı 8.3 milyar TL oldu. Vergi dairelerine mali tablolarını gönderen iletişim şirketlerin kârları ise bankacıları kıskandıracak düzeyde. Turkcell, 2008'de 3.7 milyar TL, Türk Telekom ise 2.61 milyar TL kâr açıkladı. İki iletişim devinin kâr toplamı 6.3 milyar TL'ye ulaşırken mali tablolarını borsaya açıklayan 5 bankanın toplam kârını solladı.

TURKCELL'İN KÂRI PATLADI
Turkcell'den gelen ilk mali veriler şirketin kârlılığını artırdığını gösterdi. Şirketin kârı 2008'de bir önceki yıla göre yüzde 95 artırarak 3.7 dolara yükseldi. Turkcell, 2007'de vergi dairesine sunduğu mali tablolarda 1.9 milyar TL kâr açıklamıştı. Turkcell'in açıkladığı kâr rakamı bazı ilginç karşılaştırmalar yapılmasına da olanak sağlıyor. Örneğin Turkcell'in 2008 kârı, Akbank ve Garanti Bankası'nın kârları toplamına ulaşmış durumda. 2008'in en kârlı iki bankası olan Akbank ve Garanti, toplamda 3.7 milyar TL kârla Turkcell'e yetişebildi.