kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Şubat 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Havalar ısınacak - HARİTALI

Giriş Saati : 18.02.2009 07:19
Güncelleme : 18.02.2009 21:26
Yeni Haber
Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin batı bölgelerinin yeni bir yağışlı havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Kıyı Ege (İzmir, Manisa, Aydın ve Muğla) ile Antalya çevrelerinde kuvvetli olmasÖı bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI : Batı bölgelerde 2 ila 4 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR : Güneyli yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esecek.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ : Yağışların; öğle saatlerinden sonra Kıyı Ege (İzmir, Manisa, Aydın ve Muğla) ile Antalya çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (sel, su baskını, taşkın vb.) tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON UYARISI : Sabah saatlerinde Trakya, İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu bölgesinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

ÇIĞ RİSKİ : Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu (Erzurum, Van, Ağrı, Bitlis ve Hakkari başta olmak üzere) ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

Marmara: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğleden sonra batısı (Çanakkale, Balıkesir, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ) ile gece saatlerinden itibaren Bursa ve Bilecik aralıklı yağmurlu geçecek. Sabah saatlerinde Edirne ve Kırklareli çevrelerinde hafif buzlanma ve don olayı görülecek.

Ege: Çok bulutlu, Kıyı Ege ile zamanla bölge geneli yağışlı geçecek. Kıyılarda yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; Kıyı Ege'de (İzmir, Manisa, Aydın ve Muğla) kuvvetli olması bekleniyor. Sabah saatlerinde İç Ege'de (Afyon, Uşak ve Kütahya) buzlanma ve don olayı görülecek.

Akdeniz: Parçalı çok bulutlu, Batı Akdeniz ve Hatay çevreleri ile öğle saatlerinden sonra bölge geneli yağışlı geçecek. Yağmur ve sağanak, Göller Yöresinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde görülecek olan yağışların; öğle saatlerinden sonra Antalya çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Sabah saatlerinde Göller Yöresinde (Isparta ve Burdur) buzlanma ve don olayı görülecek.

İç Anadolu: Parçalı zamanla çok bulutlu, sabah ilk saatlerde Çankırı, öğleden sonra batısı (Ankara, Eskişehir ve Konya) hafif karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Sabah saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı görülecek.

Batı Karadeniz: Parçalı zamanla çok bulutlu geçecek. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde (Bolu, Karabük ve Kastamonu) buzlanma ve don olayı görülecek.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu geçecek. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde (Tokat, Çorum, Amasya, Gümüşhane ve Bayburt) buzlanma ve don olayı görülecek. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

Doğu Anadolu: Parçalı bulutlu geçecek. Sabah saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı görülecek. Bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinin (Erzurum, Van, Ağrı, Bitlis ve Hakkari başta olmak üzere) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra Gaziantep ve Kilis ile gece saatlerinden itibaren Adıyaman ve Şanlıurfa çevreleri aralıklı yağmurlu geçecek. Sabah saatlerinde Diyarbakır, Batman ve Siirt çevrelerinde buzlanma ve don olayı görülecek.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...