kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
16 Şubat 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

İsrail'de 'light' kabine arayışı

15.02.2009
'Şahin' bir koalisyonu barış süreci için tehlikeli gören ABD ve AB, ırkçı Lieberman'ı dışlayan ılımlı bir hükümet için Tel Aviv'e baskı yapıyor.....
İsrail'de geçen salı yapılan seçimlerden şahin kesimin zaferle çıkması, başta ABD ve AB olmak üzere dünyayı endişelendiriyor. Koalisyon görüşmeleri sürerken, AB ve ABD yeni kurulacak kabinenin, 'barış için çalışması gerektiği' uyarısında bulundu.

LİEBERMAN ALARMI İ
srail basınında çıkan haberlerde ise, ABD Başkanı Barack Obama'nın İsrail'e 'ulusal birlik hükümeti' kurulması yönünde baskı yaptığı belirtildi. Obama'nın Filistin sorununa barışçıl bir çözüm için arayış içinde olduğu ve İran ile diyaloğa hazır olduğunu açıkladığı bir dönemde, İsrail'in İran'a savaş açacağı yönünde haberlerin basına sızması, Beyaz Saray'ı tedirgin ediyor. ABD, en çok da seçimlerden büyüyerek çıkan ve koalisyon görüşmelerinin kilit ismi konumuna yükselen aşırı sağcı İsrail Evimiz Partisi lideri Avigdor Liebarman'dan çekiniyor. Bu tedirginliğe dikkat çeken Jarusalem Post gazetesi, "Filistin işgalini derinleştirmeyi ve İran'ı vurmayı savunan Lieberman, Washington'da İsrail'in elini oldukça zayıflatıyor" diye yazdı.

GÖREV NETANYAHU'NUN
Washington ve Brüksel'in sert çıkışları üzerine seçimlerden en yüksek oyu alarak çıkan Kadima lideri Tzipi Livni (50) ile Likud lideri Benjamin Netanyahu (59), dün, aralarına İşçi Partisi'ni de alarak ulusal birlik hükümeti kurma yolunda çaba harcayacaklarını açıkladı. Cumhurbaşkanı Şimon Peres'in yeni hükümeti kurma görevini Netanyahu'ya vereceği belirtiliyor.