kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
15 Şubat 2009, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Babylon’da hafta içi sahne alan DeleDap konserine ilgi büyüktü.

Pazartesiden perşembeye hafta içi eğlence 'in' oldu

BURCU ALDİNÇ
13.02.2009
Hafta sonu çıkmak 'out' oldu. Hem kalabalıktan kurtulmak hem de indirimden yararlanmak isteyenler artık hafta arası çıkıyor..
Cuma ya da cumartesi akşamı birçok kişide aynı telaş başlıyor. 'Bu akşam ne yapmalıyım?' telaşı. Hafta içi okula giden ya da çalışan kesim genelde hafta sonu gelince eğlenmek, kafasını dağıtmak için kendini 'dışarı' atıyor. Ne de olsa ertesi gün, iş yok mantığı ile kulüp kulüp dolaşıp, sabaha kadar eğleniyor. Bu durumda da hafta sonu, bir kulüpten içeri girebilmek, boş masa bulabilmek hatta rezervasyon yaptırabilmek bile imkânsız hale geliyor. Sabaha kadar içip, dans edip 'dağıtmak' isteyen kesim için hafta sonları her ne kadar cazip olsa da, geceyi hem hesaplı hem de 'tadında' bitirmek isteyenler için hafta sonu çıkmak bir kabusa dönüşebiliyor. İşte bu sorunu göz önünde bulunduran kulüp sahipleri ve işletmeciler çareyi hafta içi partileri düzenlemekte buldular. Artık pazartesiden perşembeye, her gün bir yerde bir parti bulmak mümkün. Kısacası bir zamanlar cuma akşamı konuşulan, 'nereye gitmeli?' muhabbeti artık pazartesi gününden başlıyor.

REZERVASYON DERDİNE SON!
Hafta sonundan, hafta içine geçişin aslında birden çok nedeni var. Bunların başında ekonomik kriz geliyor. Hafta içi çıkan kişiler genellikle, ertesi gün işleri olduğu için daha otokontrollü oluyorlar. 'Birkaç kadeh içer, eve giderim' şeklinde düşünüyor, böylece daha az içiyor ve geceyi daha ucuza kapatıyorlar. Tabii birçok mekanın hafta içi promosyonlarını da unutmamak lazım. Hafta içi bazı mekânlar yüzde 10, yüzde 20 gibi özel indirimler uyguluyor. Bazı yerler ise 'Kadınlara içki bedava' gibi promosyonlarla bu geceleri canlandırmayı amaçlıyor. Hafta içi çıkmanın bir diğer önemli yanı ise çıkan kişilerin genelde aynı çevreden olması. Hafta içi daha çok beyaz gömlekli tabir ettiğimiz çalışan kesim dışarı çıkıyor. Böylece ortak konuşacak birçok nokta oluyor. Rezervasyon sıkıntısı, içeri girememe derdi ve içeri girseniz de boş masa bulamama derdi de hafta içi ortadan kalkıyor.