kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
15 Şubat 2009, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat

Küllerinden doğdu

AYŞE FERHANGİL
13.02.2009
Madonna, mazbut eş rolünü ayrılınca da sürdüreceğini sananları yanılttı. Jesus Luz'la fotoğrafları ve yeni turnesi özlenen Madonna'nın döndüğünü gösteriyor..
Bu köşede Madonna'ya ve onun stiline daha önce yer vermiştim. Kendimi tekrar etmeyi de, okuyucuyu 'unutkan' yerine koymayı da sevmem ama gitti gidiyor, sıktı sıkıyor derken Madonna küllerinden doğdu yazmaktan başka çarem yok. Kendisini 'İngiliz Gülü'ne çeviren, 'muhafazakâr bir kadındır, sporla uğraşır, dine ilgisi vardır tanımını üzerine yapıştıran yedi buçuk yıllık kocası Guy Ritchie'den boşandığında Madonna'dan da Hülya Avşarvari bir tutum bekliyorduk. İşte çocuklarına sarılsın, eski kayınvalidesi ile ilişkilerini koparmasın, sonunda da 'ağır' duruşuna yakışır bir adam bulup başını bağlasın. Ama öyle olmadı Madonna kendine Jesus Luz (22) adında bir sevgili buldu. Kızı Lourdes'ten 9 yaş büyük bu 'şaka gibi' yakışıklı adamla fotoğrafçı Steven Klein'a W dergisi için 'acayip' pozlar verdi. Fazlasıyla iyi kurgulanmış (Klein'ın uzmanlık dalıdır) fotoğraşardan birinde de Jesus'a (kendisi doğurmuş) bir anne edasıyla baktı. Ben bu bakışı bir de İstanbul Armutlu'daki Dükkân'da görmüştüm. Yönetici kadının etlere yapılan iltifata öyle bir kırılıp, bükülmesi, etlere sevgiyle bakması vardı ki sanırsınız danaları kendi doğurmuş. Neyse, lafı çarpıtmayayım, Madonna, 2009 yılında kendini moda 'idol'ü ilan etti. Sweet and Sticky turnesinde, W çekiminde ve Louis Vuitton'un reklam kampanyasında kendi kişisel tarihine göndermeler yaptı. Bir de şarkıcının tarihe geçen kostümleri ile ilgili bir sergi hazırlığı başlayınca moda dünyası Madonna'dan başka bir şey konuşmaz oldu.
Geçtiğimiz Ağustos ayında açılan konser turnesi Sweet and Sticky'de, Madonna'nın hafızalardan silinmeyen kostümlerinden bir geçit var. Sanatçının stil danışmanı Arianne Phillips bu sefer işi Hard Candy albümünde olduğu gibi riske atmamış (Ben de dahil pek çok kişi albüm görsellerini çok sıradan bulmuştuk) ve yaratıcılık yerine araştırmacılık yapmış. Madonna'nın sepetindeki tüm elmaları kullandığı bu turnede beyaz dantel eldivenler, Boy Toy kemerler, mini etekler, yıldız küpelerle sahnede dans eden Like A Virgin kızlarından, kovboy şapkalarına, smokinden huni sutyenlere kadar kendisini zirveye taşıyan ve 25 yıldır orada kalmasını sağlayan her detay mevcut. Madonna kariyerinin başlangıcını simgeleyen Like A Virgin kostümlerinin yanında Lolita gözlükleri takmış, ironi gözümüze sokulmuş. W dergisi için Rio'da yapılan çekimlerde Victoria Beckham tarzı (zaten Beckham'ın geçen sezon New York moda haftasında tanıttığı koleksiyonu DVB çekimde sıkça kullanılmış) kıyafet şeçimi ve Haç sembollü takıları Madonna'nın Like A Prayer klibinin sahneleri ile benzeşiyor. Madonna'nın vücuduna oturan süper dar döpyesler, straplez elbiseler ve feminenliğin sınırlarını zorlayan kabarık saçlar (şarkıcı sonunda kendine yakışanı bulmuşa benziyor) bir divadan bekleneni fazlasıyla karşılamış, özlediğimiz kadın geri gelmiş. Fotoğrafçı seçimlerinde 'Ajda'nın filtresiz çektirmem' kuralından bile tutucu davranan Madonna, Louis Vuitton'un reklam çekimlerini de yine Steven Meisel ile yapmış. Eminim tek gün için 10 milyon dolar aldığı konuşulan Madonna için H&M'in eşofman tanıtımlarından Vuitton'a yükselmesi bile paha biçilmezdir. Baksanıza Madonna-Louis Vuitton işbirliği şarkıcıya bir moda sergisi kazandırdı. İki koleksiyoner tarafından yıllar içinde yatırım amaçlı toplanan şarkıcının kişisel eşyalarının ve sahne kostümlerinin tanıtılacağı sergi 21 Şubat'tan 31 Mart'a kadar Londra'da Madonna ve moda hayranları ile buluşacak.
Haberin fotoğrafları